Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos participa al projecte Dona Veu de la Diputació

El projecte vol afavorir, des de la participació, el foment de la igualtat de gènere i donar veu a les dones perquè pugui mostrar el món des de la seva pròpia experiència i mirada.

La Casa de Cultura Mas Catarro va acollir divendres l’estrena de l’obra de teatre ‘Fer el Salt’ nascuda del projecte Dona Veu, que ha impulsat la Diputació de Barcelona i el servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos. Aquesta és una iniciativa experimental que la Diputació està duent a terme a dues poblacions per crear una obra de teatre documental, protagonitzada per dones del municipi, que permeti treballar històries i situacions viscudes alhora que es fomenta l’empoderament de les persones que hi participen. Ho explica la coordinadora de l’àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Teresa Llorenç.

El projecte vol afavorir, des de la participació, el foment de la igualtat de gènere i donar veu a les dones perquè pugui mostrar el món des de la seva pròpia experiència i mirada. A Santa Margarida i els Monjos estan satisfets d’acollir el projecte. Ho explica l’alcaldessa Imma Ferret.

L’obra ha comptat amb la direcció de la prestigiosa dramaturga catalana Queralt Riera. Riera tenia moltes ganes de treballar en teatre documental i està satisfeta del resultat. Creu que el públic està acollint molt bé el projecte ja que el teatre documental és un gènere en el que tot el que s’explica és real.
Les sis dones participants del projecte són Montse Vendrell, Ana Guardado, Cinta Barberà, Rocío Ortiz, Carme Capdevila i Laia Gonzalez. Totes elles han fet una reflexió sobre les seves vivències a partir de les quals s’ha creat el text de l’obra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: