Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 300 persones han participat de l’Aplec de Foix que ha recuperat la plena normalitat

El dilluns de Pasqua és un dia d’aplecs a l’Alt Penedès. N’ha cinc, entre d’altres els de Penyafel, Muntanyans, el Castell de Castellví o a Sant Sebastià dels Gorgs.

Però sens dubte el més emblemàtic és l’aplec de Foix, que se celebra al santuari de Foix i s’honora a la Mare de Déu de Foix que és patrona del Penedès. Mossèn Xavier Aymerich és el rector de la Parròquia de Santa Maria de Foix a Torrelles, i es mostra molt satisfet de la celebració d’enguany.

Aquest aplec l’organitza l’Associació Cívica del Santuari de Santa Maria de Foix. Des de l’entitat es mostren satisfets que a l’aplec hi participi gent d’arreu del Penedès.

Per la seva banda l’alcalde de Torrelles, Sergi Vallès, es mostra satisfet que el municipi hagi pogut recuperar completament la normalitat d’aquesta festa desprès de la pandèmia.

L’església de Santa Maria de Foix va ser la parròquia del municipi fins al 1892, quan el darrer rector, mossèn Pallarols, hi va morir violentament i la parròquia va ser traslladada al barri del Cusconar. Va ser aleshores quan aquest temple de la muntanya es va convertir en el santuari de la Mare de Déu de Foix, on es venera la patrona del Penedès.
L’indret ofereix unes espectaculars vistes panoràmiques de la plana penedesenca.
Els actes de l’aplec comencen a les set del matí amb els preparatius, a les nou es fa la pujada a peu fins al santuari. A les 12 hi ha la missa i s’acaba amb una paella popular per a més de 300 persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: