Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’IEP i el Casal impulsen unes jornades per parlar de l’associacionisme cultural al Penedès

La intenció és recollir informació sobre l’estat actual de les entitats, necessitats i preocupacions, al mateix temps que solucions a aquestes qüestions per fer-ne una diagnosi.

En el marc de les 30ènes Jornades d’Estudis Penedesencs, que enguany reflexionen al voltant del passat, present i futur de l’associacionisme cultural al Penedès, s’ha organitzat a Vilafranca una jornada que es farà el proper 13 de maig.

Impulsades des de l’IEP i el Casal de Vilafranca, es compta amb el suport del Consell Comarcal que ha facilitat el contacte amb les entitats culturals de la comarca.

El president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat destacava que s’ha fet arribar a les entitats una enquesta per tal de conèixer les seves preocupacions i necessitats, així com també accions que hagin dut a terme per revertir situacions complicades que hagin pogut patir.

La jornada del 13 de maig ha de ser un punt de sortida per ampliar el debat i fer arribar les conclusions a qui pertoqui a partir de l’octubre.

Des de la Societat La Principal, el Casal de Vilafranca, el seu president Marcel Esteve es mostrava satisfet d’impulsar aquesta iniciativa, i en destacava la seva importància. Animava també a les entitats a participar-hi.

Arnabat apuntava que a l’Alt Penedès es poden comptabilitzar unes 400 entitats culturals, en el sentit més ampli de la paraula, i remarcava que una trobada transversal com aquesta no s’havia fet mai.

L’objectiu de les jornades és ser una eina per apropar-se a la realitat i els reptes de futur de les associacions culturals penedesenques, i mirar de cercar conjuntament alternatives que afavoreixin la seva transformació i continuïtat.

Per participar en la jornada del dia 13 de maig cal apuntar-se al correu electrònic i omplir el qüestionari que es pot trobar a la web del mateix Institut d’Estudis Penedesencs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: