Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Espai Jove La Nau acollirà la cinquena edició del Tresca Jove

El termini que tenen els i les joves per inscriure’s de manera gratuïta al projecte és fins al 11 de maig

La Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) i el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca s’alien un any més per desenvolupar el Tresca Jove a la vila, i oferir a les persones joves que es trobin en situació d’atur l’oportunitat de formar-se en l’àmbit de l’educació del lleure, a través del títol oficial de Monitor/a de Lleure infantil i juvenil (homologat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya).

La cinquena edició del projecte a Vilafranca es realitzarà de manera presencial a l’espai jove La Nau del 23 de maig al 14 de juliol, de dilluns a divendres, de les 9 a les 14h (part teòrica), i a partir del setembre els i les joves participants realitzaran el mòdul de pràctiques i la memòria del projecte.

En total, el Tresca Jove té una durada de 390 hores obligatòries distribuïdes en 5 mòduls: el curs de monitor/a de lleure, el mòdul d’habilitats personals i socials, el mòdul de pràctiques, les tutories individuals i grupals, el coneixement dels recursos del territori i el projecte Dinamitza.

Des del servei de Joventut s’organitzarà la part corresponent al coneixement dels recursos i serveis del territori, la qual inclourà una visita al SIAJ i al servei municipal d’Ocupació, l’organització d’una trobada amb les entitats de lleure infantil i juvenil de la vila, i conjuntament amb Fundesplai s’organitzarà el projecte Dinamitza que consisteix en un projecte d’Aprenentatge i Servei vinculat a la programació d’activitats de La Nau.

El Tresca Jove ofereix 20 places a joves de 18 a 29 anys, i els requisits que han de complir els i les participants al projecte són els següents: estar en situació d’atur, estar degudament inscrits a la Garantia Juvenil i el compromís a participar i assistir a un mínim de 85% de les sessions. La Garantia juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil.

Inscripcions fins a l’11 de maig

El termini que tenen els i les joves per inscriure’s de manera gratuïta al projecte és fins al 11 de maig, a través d’un formulari en línia d’inscripció habilitat a través del web joventut.vilafranca.cat. Un cop realitzada la inscripció online, es farà una primera sessió informativa amb totes les persones interessades i, posteriorment, es realitzaran entrevistes individuals.

Per a més informació es pot consultar el web joventut.vilafranca.cat, a través de les adreces del SIAJ i La Nau i/o al telèfon 636 93 54 66 (whatsapp de La Nau).

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: