Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les zones de càrrega i descàrrega de Vilafranca es regularan amb una aplicació mòbil

La mesura s’aplicarà en unes 50 zones al voltant del Centre i els eixos comercials de Vilafranca, i durant els propers 10 dies es repartiran avisos entre els transportistes que les utilitzen.

Aquest mes d’abril l’Ajuntament de Vilafranca implantarà un nou sistema per regular la utilització d’una cinquantena de zones de Distribució Urbana de Mercaderies, conegudes també com a zones de càrrega i descàrrega.

Aquestes zones, situades als voltants del barri del Centre i en els eixos més comercials de la ciutat, estaran regulades mitjançant una aplicació mòbil anomenada Blinkay, a la qual els conductors de vehicles industrials com furgonetes i camionetes que facin tasques logístiques s’hauran de registrar obligatòriament per poder-les utilitzar. Un cop descarregada l’aplicació al mòbil, els transportistes hauran de geolocalitzar el seu vehicle, seleccionar la zona DUM, activar l’estacionament per un temps màxim de 20 minuts i desactivar-lo abans de marxar. La utilització de les zones de càrrega i descàrrega serà totalment gratuïta com fins ara.

Durant la setmana vinent es començaran a instal·lar les plaques informatives en totes les zones DUM afectades i el personal de l’empresa VOPI, encarregada del control de les zones blaves i de les zones DUM, farà una tasca informativa distribuint avisos entre els vehicles que estacionin en aquests espais.

La nova regulació de les zones DUM és una de les accions previstes en el Pla de Mobilitat Urbana de Vilafranca amb la que es pretén facilitar la tasca de les empreses i autònoms que realitzen tasques logístiques i evitar l’ocupació d’aquestes zones per part d’altres vehicles que no fan aquesta funció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: