Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’empresa penedesenca XTA dona entrada a un fons europeu per expandir el servei a tot Catalunya

El fons europeu Asterion Industrial Partners compra Xarxes de Telecomunicacions Alternatives, a través de la seva participada al Regne Unit, Tuca Midco Limited, que actua a Espanya com a Olin Group.

La companyia impulsarà el seu creixement amb l’objectiu d’esdevenir un operador de telecomunicacions per a tot el territori amb la incorporació d’altres operadors locals i la construcció de més de 250.000 unitats immobiliàries de fibra òptica.
L’entrada del fons europeu Asterion Industrial Partners, amb capacitat d’invertir fins a 100 milions d’euros, garanteix el desenvolupament del projecte que pretén convertir-se en un referent en la qualitat d’atenció al client a Catalunya.
Jordi Bastardas segueix com a director general d’XTA, amb seu corporativa a La Granada.
L’empresa ha experimentat un creixement de més del 150% en tres anys i ha tancat el 2022 amb una facturació de 8 milions d’euros.
Amb més de deu anys d’experiència al sector de les telecomunicacions, XTA té la missió d’humanitzar les telecomunicacions apropant-les a tothom amb un servei de qualitat i personalitzat, apostant pel talent local i fomentant el desenvolupament econòmic del territori.
XTA ha mostrat una forta trajectòria de creixement durant els darrers anys, incrementant la seva oferta de serveis i superant els 14.500 clients –el 85% sota infraestructura pròpia de fibra òptica– a més de 45 municipis de zones de l’Alt Penedès, Baix Penedès, Tarragonès i el Garraf. L’any 2022 va tancar l’exercici superant els 8 milions d’euros en facturació, amb un increment de més del 18% respecte de l’any anterior. El 2016, XTA va fer un pas més incorporant la fibra òptica a aquests entorns, fet que va propiciar un gran creixement de la companyia fins a assolir més de 70 treballadores i treballadors en plantilla, sempre amb la vocació d’humanitzar les telecomunicacions i oferir un gran servei d’atenció al client amb solucions de connectivitat a particulars, empreses i institucions.
Entre els seus serveis, destaca la connectivitat principalment amb xarxa pròpia de fibra òptica, wifi, telefonia mòbil i fixa, així com serveis específics per a empreses.
Tuca Midco Limited és una societat d’Asterion Industrial Partners, una gestora independent centrada en inversions d’infraestructures, amb inversions de telecomunicacions a Irlanda, el Regne Unit, Itàlia i Espanya. A Espanya, juntament amb Teras Capital, és Olin Group qui s’ocupa de la gestió dels actius de fibra.

XTA

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: