Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’acció ‘La meva regla, les meves regles’ arriba als instituts de l’Alt Penedès

El projecte forma part del Pla d’Equitat Menstrual que impulsa el departament d’Igualtat i Feminismes.

L’objectiu és garantir el dret a l’equitat menstrual i pretén formar en educació menstrual als i les joves de 3r d’ESO, a més de facilitar-los productes menstruals reutilitzables.

L’acció compta amb sessions formatives sobre educació menstrual que duen a terme llevadores de les unitats d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) i les infermeres del Programa Salut i Escola (PsiE); com la que tenia lloc aquest dijous a l’Institut El Foix de Santa Margarida i els Monjos.

A més, el tercer trimestre del curs es repartirà un estoig amb productes menstruals reutilitzables a les persones menstruants d’entre 14 i 15 anys.

La formació serveix per explicar el funcionament dels productes, aprofundir en què és la menstruació i en els mites i tabús que l’envolten.

L’objectiu és que les joves puguin escollir el producte amb què se sentin més còmodes o el que millor s’ajusti a cada dia del seu cicle menstrual, al mateix temps que es pren consciència de l’impacte ecològic dels productes d’un sol ús i se les acompanya en el coneixement del propi cos i del cicle menstrual.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: