Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC Vilafranca presenta el seu programa, un projecte «de transformació» per a la propera dècada

L’alcaldable Pere Sàbat demana “una oportunitat” per tirar endavant la ciutat amb un projecte “d’ambició de ciutat”

Quan falta un mes i mig per a les eleccions municipals, el candidat d’ERC a Vilafranca, Pere Sàbat, ha presentat el seu programa electoral, un projecte que vol ser «de transformació» per a la propera dècada. El cap de llista republicà va ser presentat per l’exsíndica de greuges Glòria Valeri, que va destacar la seva capacitat de treball i de compromís per la ciutat.

El programa de transformació que vol liderar Sàbat des de l’alcaldia es fonamenta en cinc eixos d’actuació. Per una banda la Xarxa Verda, un projecte de transformació urbana que vol connectar els parcs de la ciutat per crear corredors verds i pacificats per guanyar espai públic per la gent. Aquesta xarxa compta amb l’anomenada “Via Augusta vilafranquina” que lliga des del Carrer Sant Pere fins al Carrer Espirall. Així com la cobertura de la via; i els espais entre el carrer Joan XXIII fins al Carrer Bisbe Morgades fins a enllaçar amb el Parc U d’octubre. Una altra proposta és la d’acabar el mandat amb 20 km de carrils bici al municipi i l’aposta per augmentar amb tres aparcaments dissuasius per esponjar la circulació per dintre la ciutat.

En la Vilafranca que cuida s’ha anunciat que, si arriba a ser alcalde, destinarà el 2% del pressupost en polítiques d’habitatge ja sigui a través de la compra directa, en projectes conjunts amb el tercer sector i amb projectes cooperatius, i amb la reintroducció del recàrrec del 50% del l’IBI pels pisos que portin més de dos anys buits.

Un altre àmbit és el de la salut mental on s’impulsarà l’Àrea de benestar emocional per coordinar i reforçar les polítiques en aquest tema per exemple ampliant el servei d’escolta emocional per joves.

O amb l’envelliment i la soledat, per una banda amb l’impuls de pisos autònoms per la gent gran i per l’altra amb el projecte Radars per crear xarxa comunitària i acompanyament per a les 800 persones de més de 80 anys que viuen soles a Vilafranca.

Hub d’innovació i Pacte local per l’Ocupació
Sàbat ha remarcat que cal adaptar-se als contextos i ha incidit en la necessitat de preparar la ciutat davant les múltiples crisis que el segle XXI ha comportat. Una de les evidents és en l’evolució del treball i la crisi de llocs industrials. En aquest sentit s’aposta per tres accions a tirar endavant per “tenir treballadors formats i adaptar-nos als contextos”: el pacte local d’Ocupació, la creació del Consell Econòmic i Social de Vilafranca i la contractació pública amb compromís social.

D’altra banda, l’economia taronja, que fa referència a tot l’àmbit digital, també és un dels sectors que Sàbat vol impulsar. Per això s’utilitzarà part de Cal Berger, fent-lo compatible amb els usos actuals, per desenvolupar-hi un hub d’innovació i digital per promoure economia i generació de talent.  També aposta per rehabilitar l’antic hospital per ubicar-hi definitivament l’escola de música així com que sigui un espai on es puguin dur a terme propostes artístiques com teatre i dansa. Un espai que ha de complementar els ja actuals.

La sobirania energètica és un dels reptes que Vilafranca comparteix amb el país i amb el món. Sàbat ha situat el context actual de crisi energètica per fer una crida a fer pinya per tirar endavant accions que permetin mitigar els efectes negatius tan a la ciutadania com a les empreses i institucions. En aquest sentit ha situat la creació de l’Oficina Municipal de l’Energia per coordinar totes les polítiques en aquest àmbit, per l’assessorament d’empreses i particulars i per la instal·lació de plaques als equipaments públics, més calderes de biomassa i l’impuls de projectes de Comunitats Energètiques locals.

Entre moltes d’altres qüestions, Pere Sàbat ha situat el moment de Vilafranca entre els que han tingut tot el temps del món, els últims 20 anys, per fer el que diuen que ara faran, contraposat amb la proposta transformadora i l’equip preparat que lidera. En aquest sentit demana “una oportunitat” per tirar endavant la ciutat amb un projecte “de transformació, d’ambició de ciutat per fer de Vilafranca un lloc on viure millor”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: