Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bona participació en les jornades de Gestió de la Coordinadora de colles castelleres

Unes 150 persones repartides entre la jornades de Gestió Administrativa i la jornada Musical es reuneixen a Cal Figarot a Vilafranca en representació d’una quarantena de colles castelleres.

Aquest passat cap de setmana la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya organitzava unes jornades de treball al local dels Castellers de Vilafranca. De fet eren dues sessions de treball, una de bones pràctiques de gestió, i l’altra centrada en l’apartat musical de les colles.

Lara Santana, vicepresidenta de la Coordinadora, destacava que jornades com aquesta són important ja que permeten un intercanvi d’experiències i coneixements entre les diferents colles participants. En aquesta ocasió, un centenar de persones d’una trentena de colles diferents participaven en la jornada sobre gestió; mentre que la jornada musical va reunir una cinquantena de músics de 20 colles. Santana recordava que la Coordinadora ja fa anys que organitza diferents jornades de treball sobre temes concrets d’interès per les colles.

En la sessió de dissabte a Vilafranca es van presentar per exemple el Pla Marc d’Igualtat, la Guia de Comunicació Inclusiva, i es van fer tallers adreçats a equips gestors de les colles centrats en temes com les assegurances, la relació amb les administracions o la sol·licitud de subvencions.

En l’apartat musical s’ha presentat també un manual de bones pràctiques, que ha elaborat la comissió musical de la Coordinadora de Colles Castelleres; i s’han fet tallers on per exemple els timbalers aprenien a encordar timbals i els grallers han après a arreglar canyes.

La trobada musical finalitzava amb una reflexió sobre el paper de la gralla més enllà de la cultura popular.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: