Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arriba a la sala dels Trinitaris una exposició sobre símbols i rituals al voltant de la mort

‘Sit tibi terra levis’ es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al diumenge 30 d’abril de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h

Divendres va tenir lloc a la Sala dels Trinitaris l’acte inaugural i l’acció performativa col·lectiva de l’exposició titulada ‘Sit tibi terra levis’ de l’artista Maria José Planells i que s’inclou dins els actes del festival Vilapensa que enguany està dedicat a les llums i ombres de la mort. La inauguració va comptar amb la presència d’Andreu Felip, director dels Serveis Territorials de Cultura a Barcelona de la Generalitat, el regidor de Cultura Ricard Rafecas i l’autora de l’obra.

‘Sit tibi terra levis’ (que la terra et sigui lleu) vol mostrar al visitant els relats, símbols i rituals, que han ajudat a la humanitat a interioritzar tot el que no pot explicar, allò que requereix d’un espai comú o el que no pertany a un individu, sinó a una col·lectivitat.

El públic assistent està convidat a participar en l’acció performativa que porta el mateix títol de l’exposició que consisteix a portar un petit recipient que tingui un significat simbòlic per a les persones que hi participin. Així, l’espectador deixa de ser un observador passiu per transformar-se en un dels protagonistes de l’obra.

Aquesta exposició pretén ser un espai, on aturar-se uns minuts i conscienciar-se de l’efímer de la nostra existència per valorar allò que és viu. Maria José Planells

Finalment destacar que el 28 d’abril a les set de la tarda, el servei de mediació artística de l’Ajuntament de Vilafranca oferirà una visita comentada oberta al públic en general a l’exposició. “Sit tibi terra levis” es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al diumenge 30 d’abril de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: