Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Uns 400 alumnes participen a la 10a Corrandescola

L’acte s’emmarca dins del dia de la poesia

En el marc del dia de la poesia, aquest matí a Vilafranca s’ha celebrat la la 10a edició del Corrandescola, activitat que convida els alumnes de cinquè de Primària a treballar la llengua oral, el cant com a solista i la posada en escena a través del glosar a través el cant i de l’intercanvi de versos.

Des dels seus inicis a Vilafranca, l’any 2013, prop de 3.000 alumnes de cinquè de primària han participat en el Corrandescola i desenes de mestres de Vilafranca han fet formació durant aquets anys. Enguany hi han participat un total de 339 alumnes.

L’edició també comptava amb la participació d’Albert Casals, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i impulsor de la introducció de la glosa a l’escola. Segons ha investigat Casals, les nombroses experiències a Primària i a Secundària han demostrat la gran eficàcia de la glosa com a via per a millorar la competència comunicativa de tot tipus d’alumnat

La dinàmica de l’espectacle consisteix en que una selecció d’alumnes de les diverses escoles surten l’escenari a demostrar les seves habilitats com a glosadors. Se’ls proposen diverses proves i d’aquesta manera els nens i nenes han de demostrar la seva capacitat d’improvisar versos inventats i construïts sobre una melodia treballada a l’escola.

La Mònica Calaf, coordinadora de la Corrandescola a Vilafranca, explica com han acabat introduint la glossa dins les aules i com ho treballen als centres.

L’espectacle, conduït per dos dels corrandistes de més renom al nostre país, Carles Belda i Berta Llos, ha fet aixecar de la cadira als alumnes de cinquè dels centres de Vilafranca i ha fet especial èmfasi a la poesia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: