Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 3.000 persones estarien afectades per ocupacions conflictives a Vilafranca

L’alcalde i el regidor de Seguretat Ciutadana han explicat en roda de premsa que en els darrers quatre mesos s’han resolt 15 casos d’ocupacions conflictives a Vilafranca.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca calculen que hi ha al voltant d’un centenar d’ocupacions a pràcticament tots els barris que generen problemes de convivència i que, en molts casos, estan vinculades a fets delictius. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, unes 3.000 persones es veuen afectades d’una manera o altra per aquest tipus d’ocupacions.

Montfort ha reiterat el missatge que l’Ajuntament fa tot el que pot en aquest context, amb un equip multidisciplinar integrat per professionals de la Policia Local i els serveis de Convivència i Ciutadania, Serveis Socials, Urbanisme i Habitatge. I ha destacat les actuacions dels darrers mesos.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha dit que un 42% de les ocupacions de l’Estat Espanyol es donen a Catalunya, i, d’aquestes, un 74% a la demarcació de Barcelona. En aquest sentit, Regull s’ha preguntat per què es dona aquesta situació i ho atribueix, entre d’altres, a «polítiques bonistes» que no tenen en compte els problemes que acaben generant i la desafecció que causen entre la ciutadania.

Tant el regidor com l’alcalde s’han referit a les ocupacions que generen conflictes i problemes de convivència perquè les «ocupacions socials», diuen, estan canalitzades i no generen problemes. També han demanat seguretat jurídica pels propietaris de pisos perquè els posin al mercat de lloguer i han fet una crida a la col·laboració de la ciutadania en cas que detectin una ocupació conflictiva per actuar-hi el més aviat possible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: