Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 400 persones es manifesten pels drets de les dones i contra el sistema patriarcal

També a Sant Sadurní s’ha celebrat un acte reivindicatiu de rebuig al masclisme.

A Vilafranca durant el matí es van fer tallers per preparar les pancartes que es mostrarien a la manifestació de la tarda. Una manifestació del 8M organitzada per l’Esquerra Independentista Alt Penedès que va tenir un bon seguiment. Al voltant d’unes 400 persones de diferents edats van participar de la concentració i es van mobilitzar pels carrers de la Vila. La manifestació començava a la plaça Jaume I encapçalada per una pancarta amb el lema ‘un dia no podrem més i juntes ho podrem tot’. Un acte emmarcat en la jornada de vaga, per reivindicar els drets laborals de les dones treballadores.

La manifestació va continuar pel carrer Constitució, Parellada fins arribar a la Rambla Nostra Senyora on van tallar el trànsit. La manifestació ha seguir per Rambla Sant Francesc, carrer de la Cort, plaça de la Vila i, de nou, a la plaça Jaume I. Allà va finalitzar amb la lectura de manifestos per part de membres de l’Esquerra Independentista de l’Alt Penedès i els pilars de Castellers de Vilafranca, Xicots i Falcons.

D’altra banda la façana de l’ajuntament de Vilafranca va quedar il·luminada amb el color reivindicatiu de la jornada, i el servei d’Igualtat va organitzar també una performance a la plaça de la Vila amb el lema Donar veu a càrrec del grup Les Mireies.
En concret l’activitat es titulava Des cuidar i permetia a les persones que hi havia a la plaça participar-hi, pintant missatges per reflexionar sobre les cures a les persones, gairebé sempre a mans de les dones.

També ahir a la tarda a la plaça de l’Ajuntament de Sant Sadurní
es va fer un acte reivindicatiu. La façana de l’ajuntament tenia penjats uns davantals elaborats per alumnes de les escoles de primària de Sant Sadurní amb missatges reivindicatius com per exemple ‘volem guanyar el mateix si fem el mateix’. Es va fer la lectura del Manifest del 8M a càrrec de la viticultora sadurninenca, Olga Font, acompanyada per la majoria de regidores de l’Ajuntament.

Per acabar van participar a l’acte un grup d’alumnes de l’escola de música municipal.

8M

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: