Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Màrius Serra presenta a l’Auditori de Vinseum ‘La dona més pintada’

Màrius Serra presenta a l’Auditori de Vinseum ‘La dona més pintada’

La novel·la gira al voltant del pintor de Montblanc, Maties Palau Ferré, qui durant onze anys anava cremant la seva obra tot just acabada de pintar en protesta per una sentència judicial.

A l’acte, organitzat per l’Editorial Proa, Vinseum i La Cultural llibreria, el mestre Jaume Rafecas farà la glossa de la novel·la per a la qual Màrius Serra ha tingut accés als documents del cas.
L’acte tindrà lloc aquest dimecres a les set de la tarda a l’auditori de Vinseum.
La novel·la és una història de ficció que gira al voltant d’un fet real tan enigmàtic com infreqüent. Després d’anys d’una relació comercial aparentment satisfactòria amb el promotor i marxant d’art de Reus, Miquel Peirats Fenollosa, el pintor montblanquí va decidir trencar l’acord, segons el qual, Palau Ferré –així signava el seus quadres- anava pagant amb pintures la compra d’un casa i dos terrenys. En el seu moment, el preu de compra es va fixar en 10 mil pessetes el metre quadrat de tela pintada a l’oli fins a un total de 42 metres quadrats. El que el pintor no va tenir en compte és que la cotització de la seva obra aniria descrivint una corba ascendent, de manera que, arribat un moment, havia pagat amb escreix el preu de la casa i els terrenys. El cas és que el promotor reusenc no va estar d’acord amb aquesta decisió i va denunciar judicialment el pintor. El plet va anar d’una instància judicial a una altra fins arribar al Tribunal Suprem que el 16 de maig de 1974 va fallar a favor de Peirats i va condemnar el pintor a pintar un nombre determinat de metres quadrats d’oli sobre tela per poder rescindir el contracte que havia signat amb el marxant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: