Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Marc Jesús homenatja les dones en el marc del 75è aniversari dels Castellers de Vilafranca

Marc Jesús homenatja les dones en el marc del 75è aniversari dels Castellers de Vilafranca

Coincidint amb el 8M, els Verds presenten el cartell que l’artista de les Illes Balears Marc Jesús ha creat per homenatjar a totes les nenes, noies i dones que formen i han format part de la colla.

Els Castellers de Vilafranca tenen clar que no haurien arribat a aconseguir les fites castelleres que han aconseguit, ni serien on són actualment a nivell institucional, sense la incorporació i la participació activa i decisiva de les dones.
L’entrada de nenes, noies i dones de totes les edats a l’activitat dels Castellers ha estat un factor determinant en la revolució i el creixement espectacular que hem conegut en els darrers anys, trencant topics, perjudicis i, mai més ben dit “sostres de vidre”. Per aquest motiu, els Verds han volgut reconèixer, reivindicar i celebrar la decisiva contribució de les dones a la colla, encarregant una obra original a Marc Jesús, conegut com el “pintor de les dones blaves”.
Actualment, més del 30% dels membres dels Castellers de Vilafranca són dones i aquesta xifra segueix creixent any rere any. La colla està apunt perquè algun dia arribi el moment en què una dona, de forma natural, voluntària i lliure, faci el pas de presentar la seva candidatura per ocupar la posició de presidenta o de cap de Colla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: