Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Assessoria de Mobilitat Internacional del SIAJ ja atén més joves que abans de la pandèmia

Per subscriure’s al nou grup de difusió de Mobilitat internacional s’ha d’enviar un missatge de whatsapp al número 620 804 775 o adreçar-se presencialment al SIAJ.

L’assessoria està en funcionament des del 2016 i s’ha consolidat com a servei especialitzat d’informació i assessorament, especialment dirigit als joves. L’any 2022 és van fer un 204 assessories individualitzades, una xifra que duplica el nombre d’assessories inicials. A més, també s’ha fet atenció a més de 330 joves i famílies.

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, assenyala que aquestes xifres indiquen «l’interès cada cop més gran dels joves per buscar noves oportunitats a l’estranger i viure noves experiències».

Aquesta setmana s’ha obert una nova convocatòria de camps de treball, estades internacionals a l’estranger o dins del territori nacional que tenen una durada d’entre 10 i 15 dies. Aquestes estades sempre tenen una finalitat de voluntariat, es fan gairebé sempre en anglès i hi poden participar joves a partir dels 14 anys a Europa i a partir dels 18 a tot el món.

D’altra banda, recentment s’ha posat en marxa un grup de difusió de Whatsapp sobre mobilitat internacional. Actualment hi ha 78 joves subscrits i l’objectiu és fer arribar de manera ràpida, eficaç i contrastada quins són els projectes i crides concretes obertes a inscripció.
Finalment, per donar a conèixer les possibilitats de la mobilitat internacional per a joves continuen en marxa les activitats als instituts, mitjançant el programa PIDCES, i les activitats del cicle Volta’l, que també s’ha recuperat a l’espai jove La Nau. Les properes activitats del cicle seran el dilluns 20 de març per tractar sobre intercanvis juvenils i voluntariats Europeus, a les 18.30h a l’espai jove La Nau. I la darrera activitat d’aquesta edició està programada pel 24 d’abril, al mateix lloc i hora amb la sessió ‘Maneres econòmiques de marxar a l’estranger’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: