Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca aprova el conveni amb Adif per resoldre la cobertura de les vies

L’acord més destacat del Ple ordinari d’aquest dimarts, corresponent al mes de març, va arribar per la via d’urgència al final de la sessió.

El va presentar l’alcalde, Pere Regull, i consistia en aprovar l’acord de subscriure amb ADIF un conveni per a la millora de la integració urbana del ferrocarril a Vilafranca. L’alcalde assenyalava que la proposta resol un seguit de reclamacions que la ciutat tenia envers a la cobertura de les vies. Principalment a la banda sud, fent arribar el cobriment des del carrer Tossa de Mar fins al Pont de Moja, per la banda nord amb la urbanització del carrer Santa Fe i també davant de l’estació de ferrocarril, de manera que es pugui finalitzar la urbanització d’aquest part del carrer del Comerç. Regull remarca que s’estableix una comissió de seguiment de les obres i que s’han de consensuar els projectes amb l’Ajuntament.
El regidor de Ciutadans, Eladio Garcia, considera que el conveni és bo per Vilafranca i per als veïns directament afectats.

La regidora de VeC, Montse Romagosa, també valora de forma positiva el conveni, malgrat criticar que l’hagi portat de manera personal l’alcalde. Entre d’altres aspectes positius destacava les escales mecàniques que s’instal.laran a l’estació.

En canvi la CUP no va aprovar la proposta. Va demanar que l’alcalde la retirés i que convoqués una audiència pública amb tots els veïns afectats.

El socialista Francisco Romero va destacar la proposta positiva i com un pas endavant. I va assenyalar que la feina feta per anteriors consistoria permet ara arribar a completar la cobertura, que altres municipis no ho han aconseguit.

I el portaveu d’ERC, Pere Sàbat, també es va mostrar favorable a l’acord, que va dir, tanca una etapa iniciada el 2004. A més va valorar la tasca de l’alcalde en aquesta negociació.

Pere Sàbat va apuntar que l’acord és urbanístic però que també caldrà continuar treballant per la millora del servei.
Finalment aquest punt es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups, excepte l’abstenció de la CUP.
El Ple va començar amb la presentació per part de Jaume Rafecas de l’informe de la Sindicatura de Greuges del 2022. En aquest cas Rafecas va aprofitar per fer balanç dels 5 anys de mandat.

Un balanç que va dir és altament satisfactori, sobretot per haver pogut resoldre casos a favor de famílies i persones vulnerables.

En el 2022 baixen els casos relacionats amb la policia local. I respecte al global dels 5 anys el síndic ha tractat 310 expedients, dels quals 110 es van resoldre a favor del ciutadà i 93 a favor de l’Ajuntament. També apuntava que amb el pas dels anys l’equip de govern ha anat fent més cas a les seves demandes de col.laboració i celeritat en les respostes. També va recordar que hi ha hagut millores en temes destacats com els d’habitatge o empadronament, més que per voluntat pròpia, va dir, per les pressions del Sindicat de Llogateres, d’Amnistia o de la propia sindicatura. Tots els grups municipals i l’alcalde van destacar la tasca de Jaume Rafecas com a Síndic de Greuges i van acabar amb un llarg i sentit aplaudiment.
Un altre dels punts destacats del Ple va ser la liquidació del pressupost de l’any passat. Una liquidació en positiu que deixa un romanent de tresoreria de 3’7M€, dels qual el govern n’ha aplicat uns 3M€ en una modificació de pressupost aprovada en el Ple d’aquest dimarts amb els vots a favor també d’ERC.
El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, explicava que en bona part per quadrar les partides que es van deixar pendents, en el moment d’aprovar el persupost.

El Ple també va aprovar definitivament de la modificació parcial de l’Ordenança Municipal de Circulació, que regula especialment l’us dels patinets.
També es va aprovar una moció que presenta Cs per estudiar la possibilitat de sol•licitar a la Generalitat la creació del Conservatori de Grau Professional de Música.
La moció es va aprovar amb els vots a favor de JxV, PSC, VeC i C’s, el vot en contra d’ERC i l’abstenció de la CUP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: