Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La zona blava de Vilafranca torna a estar operativa a partir d’avui

Després que el contracte amb SABA finalitzés fa uns mesos, l’Ajuntament va iniciar els tràmits per a l’adjudicació d’un nou contracte de gestió i vigilància de les places d’estacionament regulat.

La licitació es va resoldre a final de l’any passat amb l’adjudicació del servei a VOPI Aparcaments, una empresa que ja està gestionant les zones blaves d’Esplugues de Llobregat i Premià de Mar.
El nou contracte es va signar el passat mes de gener i VOPI Aparcaments ha disposat de 3 mesos per preparar l’arrencada del servei, amb la contractació del personal, adquisició de la maquinària o el repintat de places.
La novetat més destacada del nou contracte és que passa a ser de titularitat municipal, és a dir, els ingressos els administrarà l’Ajuntament i pagarà a l’empresa adjudicatària pels serveis de gestió, manteniment i vigilància. La regulació d’aquesta primera arrencada s’implanta en les mateixes places,unes 500 aproximadament, que ja eren zona blava en el contracte anterior i el preu que s’hi aplica és de 1,20€/hora.
Com a novetat, s’incorporen al servei parquímetres d’última generació i aplicacions mòbils que facilitaran el pagament i obtenció del tiquet. El nou model de parquímetre disposa de pantalla tàctil i tecnologia “contac-less” i gràcies a la possibilitat d’introduir el número de matrícula, no cal tornar al punt d’estacionament per col·locar el tiquet en paper a l’interior del vehicle. Durant els primers dies de funcionament es farà una tasca informativa a peu de carrer i a través de les xarxes socials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: