Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local vol incidir en la proximitat aprofitant la incorporació de 8 nous agents

Vuit agents s’han incorporat recentment a la Policia Local de Vilafranca i l’estructura interna de la plantilla s’ha vist reforçada amb quatre caporals i tres sergents.

L’Ajuntament de Vilafranca vol donar estabilitat al cos i passar dels 68 agents actuals als 72 en els propers anys.

Aquest dimarts al migdia, al saló de plens de l’Ajuntament, ha tingut lloc una rebuda institucional a la Policia Local de Vilafranca. Un acte que ha servit per donar la benvinguda als vuit agents nous que s’incorporen al cos. A les cinc vacants existents a la plantilla que han quedat cobertes, s’hi han sumat tres agents més en situació d’interinitat. En el mateix acte s’han presentat quatre nous caporals i tres sergents que completen l’estructura de comandaments del cos un cop finalitzat el darrer procés de selecció.

Amb les noves incorporacions i l’estructura de comandaments reforçada, l’inspector en cap vol reforçar l’àrea de trànsit i, especialment, donar un impuls a l’àrea de proximitat.

Pel que fa als mitjans dels quals disposa el cos, l’inspector en cap ha apuntat que són adequats però que caldria fer un pas endavant amb les instal·lacions, que han quedat petites i obsoletes.

Per la seva part, el regidor de Seguretat Ciutadana Joan Manel Montfort ha destacat l’aposta de l’Ajuntament per enfortir la Policia Local, «no només amb més efectius, sinó també amb mitjans materials com càmeres de videovigilància al carrer o les càmeres unipersonals». També ha destacat la voluntat de reforçar l’àrea de proximitat per oferir més seguretat als veïns i veïnes.

El regidor d’Hisenda i Recursos Humans, Aureli Ruiz, posava de manifest que, amb les noves incorporacions, la plantilla de la Policia Local de Vilafranca arriba als 68 efectius, un 12% més. Però des de l’Ajuntament s’han posat les bases per aconseguir disposar d’un nombre estable d’efectius de 72 agents, canviant les bases dels processos selectius i estabilitzant interins.

L’alcalde, Pere Regull, ha remarcat el paper de la Policia Local com a «pilar bàsic de la democràcia», ha celebrat l’ampliació de la plantilla i encoratjat els nous agents a treballar per la ciutat.

Però també ha manifestat que les lleis «són massa toves i s’haurien de canviar per castigar la reincidència».

Durant l’acte, alcalde, regidors i inspector en cap han encoratjat els nous agents a treballar per la ciutat.

En aquest treball és fonamental el contacte amb les associacions de veïns i veïnes. La nova presidenta de l’AVV del Molí d’en Rovira, Olga Graells, comenta la situació al barri i destaca que s’han reunit fa poc amb l’ajuntament i la policia.

Graells també apunta algunes de les accions que es van plantejar a la trobada per millorar la seguretat al Molí d’en Rovira.

Botellots i robatoris són algunes de les incidències que es troben al barri i que volen combatre per millorar la seguretat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: