Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el llibre ‘El Reto de la escuela rural. Hacer visible lo invisible’

L’objectiu de l’obra és visibilitzar l’escola rural com una tipologia de centre que durant molts anys ha estat silenciada i poc reconeguda.

Dijous es presentava el llibre ‘El Reto de la escuela rural. Hacer visible lo invisible’ a l’Escorxador per part de les autores vilafranquines Roser Boix i Laura Domingo. Les acompanyava també la mestra i exdirectora general d’educació infantil i primària del departament d’ensenyament Carme Ortoll que ha col·laborat en l’elaboració del llibre. ‘El Reto de la escuela rural. Hacer visible lo invisible’ pretén mostrar la importància del paper que té l’escola rural en els territoris rurals. La mestra, psicopedagoga i professora i investigadora de la Universitat de Vic, Laura Domingo, explicava què és l’escola rural.

Es tracta d’una escola amb unes característiques pedagògiques i organitzatives pròpies i que és un component clau per seguir avançant amb l’adquisició real d’una igualtat d’oportunitats en termes d’equitat, en els territoris rurals. El llibre, segons explicava Carme Ortoll, pot ser molt enriquidor per les escoles rurals, però també per les escoles ordinàries.

L’objectiu de l’obra és visibilitzar l’escola rural com una tipologia de centre que durant molts anys ha estat silenciada i poc reconeguda tant, per part de les polítiques educatives com de les institucions universitàries, dels mateixos professionals de l’educació i de la pròpia societat, en general. Ho explica la professora titular de la Universitat de Barcelona, Roser Boix.

El llibre és resultat de 15 anys de recerca sobre l’escola rural entre la Universitat de Barcelona, la Univesitat de Vic i la Universitat de Saragossa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: