Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El primer tram de la Rambla de la Girada aposta per l’urbanisme sostenible i l’ús ciutadà

El paviment és permeable i permet l’aprofitament de l’aigua per al manteniment dels arbres i altre flora. S’ha potenciat també l’ús familiar de l’espai central de la rambla eliminant les terrasses.

La renovada rambla de la Girada en el seu primer tram està a la recta final d’obres i podria estar enllestida la segona quinzena d’abril. Així ho ha anunciat el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, en una visita efectuada a les obres aquest dimecres. El regidor ha recordat que aquest projecte és una de les darreres actuacions de reurbanització de la fase 1 del Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrer Comerç-PIICC. Del projecte, Romero ha destacat l’important treball de moviment i renovació de terres del subsòl per evitar problemes que l’arbrat provocava en els paviments i l’ha qualificat com la cirereta dels objectius del PIICC, des del punt de vista de l’urbanisme sostenible i d’aprofitament màxim dels recursos hídrics en un moment de crisi climàtica i de sequera com l’actual.

De fet apuntava que l’equip d’arquitectes que l’ha dissenyat, Batlle i Roig, el posa com a exemple pioner a Catalunya en quan a urbanisme sostenible.

Francisco Romero ha explicat també que aquesta zona central serà un espai pensat per a les famílies, amb jocs infantils i nou mobiliari urbà i enllumenat.

En aquest sentit, un dels aspectes que preveu el projecte i que es recollirà en el document de recepció de l’obra, és que no es puguin instal·lar terrasses de bar a la part central de la rambla i que aquestes es concentrin a l’espai sota porxos, davant mateix de cada establiment. Romero ha explicat que la situació es va posar a consideració dels veïns.

El projecte d’aquesta primera part de la Rambla de la Girada, amb un import de 822.000 euros, està finançat íntegrament per subvencions externes.

Francisco Romero ha avançat que ja s’està treballant en propostes per als trams següents de la rambla de la Girada on es vol mantenir l’aspecte actual, amb mobilitat i aparcament, i tan sols intervenint en la part central.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: