Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Clúster INNOVI celebra amb èxit la segona edició de la Wine Innovation Week

El Clúster INNOVI celebra amb èxit la segona edició de la Wine Innovation Week

La Wine Innovation Week consolida la seva posició com a esdeveniment referent en la innovació vitivinícola, amb la voluntat de promoure la competitivitat i la sostenibilitat en el sector.

Durant tres dies, prop de 200 persones han participat en una sèrie de jornades dedicades a la comunicació, la viticultura i l’enologia, que han tingut lloc els dies 3, 6 i 7 de març a Barcelona, el Priorat i al Penedès.

La primera jornada va tenir lloc a Barcelona, amb l’objectiu de mostrar com el sector vitivinícola pot millorar la seva visibilitat i reputació a través de l’ús de les estratègies digitals efectives relacionades amb la sostenibilitat.

La segona jornada, dedicada a la viticultura, va tenir lloc al Priorat i va destacar la sostenibilitat ambiental en el sector. Els assistents van poder visitar Clos Mogador per conèixer la viticultura regenerativa en vinya de secà, així com Vinyes Domènech per descobrir la importància de la biodiversitat en les vinyes. A la tarda, es van dur a terme diverses conferències a l’Escola d’Enologia Jaume Ciurana. Entre elles destacar les conclusions del projecte PALVIP en que gràcies a la utilització de caldos amb diferents composicions de plantes es reduïa fins el 50% l’ús del coure sense reduir la seva eficiència i la presentació de tres productes que ajuden a combatre l’estrès de les plantes produït pel canvi climàtic.

La tercera i última jornada es va dedicar a l’enologia i va tenir lloc al Penedès, amb el fil conductor de la sostenibilitat als cellers. Els assistents van visitar el celler Albet i Noya i Familia Torres per conèixer projectes d’eficiència energètica, varietats resistents i agricultura regenerativa.

En el primer cas va destacar que el 100% de l’energia consumida prové d’energies renovables pròpies, solar i eòlica, i en el cas de Torres els assistents varen veure el funcionament de sistemes de recuperació de CO2 provinent de les fermentacions. A la tarda, al Vinseum, es van fer diverses xerrades i tast de vins ‘innovadors’, com els procedents de noves varietats resistents, tractats amb ultra altes pressions per evitar l’ús de sulfurós i els tractats amb àcid fumàric per evitar la fermentació malolàctica no desitjada.

Totes les conferències, xerrades i taules rodones es poden recuperar al canal de YouTube d’INNOVI.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: