Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arquitectura efímera per promocionar la sensibilització envers l’aigua

Els rius Mediona-Bitlles, Anoia i Lavernó formen part dels ecosistemes fluvials més rellevants de la comarca de l’Alt Penedès.

Per això, els ajuntaments de Sant Sadurní d’Anoia, Subirats, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona i Mediona van signar fa deu anys un compromís de cara a protegir, conservar i millorar els espais fluvials d’aquests rius, per treballar de manera conjunta i coordinada.

Fa uns mesos, aquests ajuntaments van aprovar la cessió de la gestió de les tasques de manteniment i neteja al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. La voluntat dels ajuntaments és que El camí del riu no sigui només un espai de passeig, sinó una via per destacar la importància de les zones humides per a la riquesa paisatgística del Penedès. Ara han presentat el projecte La Cultura de l’Aigua: elements d’arquitectura efímera al traçat del Camí del Riu. Una iniciativa compartida entre els sis ajuntaments, el Consell Comarcal, la Fundació Pinnae i el Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (Cepvi).

La presidenta del Cepvi, Soazig Darnay, remarca que es tracta d’un projecte, poc habitual, de solidaritat entre municipis.

Cepvi ja va dedicar el congrés del 2021 al paisatge de l’aigua, destacant que en un territori vinícola, l’aigua també té un pes molt important.

L’acte de presentació s’ha fet a la biblioteca de Sant Sadurní. L’alcalde d’aquest municipi, Ton Amat, destaca que la nova licitació, acompanyada de l’aportació de Cepvi i Pinnae, donaran un impuls al projecte.

La Cultura de l’Aigua: elements d’arquitectura efímera al traçat del Camí del Riu és un projecte de construcció d’alguns elements d’arquitectura efímera, projectats per alumnes de l’escola Elisava de Barcelona, a El camí del riu. Aquests elements d’arquitectura efímera es podran instal·lar en diferents llocs i seran un reclam per incentivar els visitants.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: