Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Acord per retirar les torres d’alta tensió de Red Elèctrica de la serra de Les Gunyoles

L’Ajuntament d’Avinyonet i Red Elèctrica han acordat iniciar els treballs per apartar les 18 torres de la serra de les Gunyoles de les cases, i reduir-ne el nombre a 10.

L’alcalde d’Avinyonet, Cèsar Herráiz, explicarà aquest divendres al vespre als veïns de Les Gunyoles que s’ha tancat aquest acord amb l’empresa elèctrica per tal que en pocs dies comencin els treballs de prospecció i fonamentació que han de permetre traslladar les 18 torres d’alta tensió que avui dia són clarament visibles sobre la serra de les Gunyoles. Una acció que comportarà reduir-ne el nombre, en quedaran 10, i que es desplacin uns 200 metres allunyant-les de les cases.

Es tracta d’una línia d’alta tensió que porta energia elèctrica des de Magraners, a Lleida, fins a Begues i que Red Elèctrica Española substituirà per una de nova. En aquest projecte s’inclou el canvi i trasllat de les torres a la serra de Les Gunyoles.

Herráiz explica que la previsió és que aquestes properes setmanes es facin ja els primers treballs de prospecció i estudi, que s’allargaran fins el 2024 abans no desapareguin les torres.

L’alcalde d’Avinyonet recorda que és una reclamació que està sobre la taula de Red Elèctrica des del 2009, i que finalment ara es farà realitat.

Algunes d’aquestes torres estan molt properes a cases de Les Gunyoles, i també de l’espai on cada Nadal se celebra el pessebre vivent. Una d’elles, just sobre l’escena del paller del pessebre, és un torre sense ús que serà de les primeres en desmuntar-se.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: