Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca vol convertir el Vinseum en el catalitzador de la promoció turística del Penedès

El museu arrenca aquest dissabte amb les anomenades ‘Visites d’obres’ per compartir amb els visitants l’evolució del projecte museogràfic.

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya vol esdevenir un referent pel Penedès en un procés que tot just comença ara, ja que l’equip del Vinseum vol compartir amb la gent més propera com avança el projecte. En una roda de premsa, el director del Vinseum, Xavier Fornos, explica que la UTE formada per les empreses Sono i Croquis està construïnt físicament la museografia dissenyada per Dani Freixas i que tots els elements, com tarimes, vitrines i il·luminació, s’aniran incorporant al nou edifici de forma progressiva. Per això aquest dissabte, l’equip de Vinseum engega les anomenades ‘Visites d’obra’, que permetran conèixer in situ l’evolució del projecte. Una de les primeres novetats serà poder contemplar el mural de Pau Boada ‘La vinya i el vi’.

Les entrades es poden adquirir al web https://entrades.vinseum.cat/

Des del Vinseum esperen que dins el primer semestre el muntatge museogràfic estigui acabat. Però la inauguració oficial haurà d’esperar, probablement fins a la tardor, perquè faltarà la part audiovisual, que continua pendent després de la impugnació del procés i la seva repetició.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, destaca l’esforç de l’Ajuntament i de tota la vila en un equipament que és la «gran inversió cultural» de la ciutat. Regull opina que el nou museu ha de ser «turisme i identitat» i que els penedesencs n’han de ser els màxims «prescriptors». També considera que el Vinseum ha d’esdevenir un «catalitzador» en la promoció turística del Penedès.

Per la seva part, el president del Vinseum, Joan Tarrada, es marca com a objectiu que l’equipament tingui uns 85.000 visitants anuals l’any 2025.

Tarrada veu aquesta singularitat del Vinseum com a una gran oportunitat d’atraure activitat econòmica i turisme de qualitat al Penedès.

La segona fase del projecte del Vinseum ha suposat una inversió de 7 milions d’euros, dels quals 4 provenen de subvencions europees, de la Diputació i la Generalitat, i 3 són fons propis de l’Ajuntament.

Des del 2007 i, per tant, incloent la primera fase del projecte, s’hi han invertit en total uns 15 milions d’euros, dels quals 9 són subvencions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: