Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha nomenat al doctor Joaquim Vàzquez com a nou Síndic de Greuges

Un dels acords del Ple ordinari de febrer, celebrat aquest dimarts a la tarda, va ser el relleu a la sindicatura, després que Jaume Rafecas hagi finalitzat el mandat.

L’alcalde, Pere Regull, va recordar que Rafecas encara haurà d’intervenir en un proper Ple per el balanç de la sindicatura del 2022, i va assenyalar que en aquell moment se li farà el comiat que mereix. Tot i això els diferents portaveus municipals ja van avançar la felicitació per la seva tasca. Regull assenyalava també la importància de disposar d’un síndic i la dificultat de trobar la persona adequada.
Eladio Garcia de Cs va subscriure les paraules de l’alcalde i es va mostrar convençut que Vàzquez desenvoluparà el càrrec amb objectivitat.
En canvi Montse Romagosa, de VeC, va explicar que els hauria agradat parlar abans del relleu amb el govern, i que per això s’abstenia.
En nom de la CUP, Noel Viñas, va agrair la predisposició de Quim Vàzquez a acceptar una tasca difícil.
El socialista, Francisco Romero, també es mostrava convençut que el nou síndic té els coneixements i experiència suficients per fer front a la sindicatura.
Per part d’ERC, Pere Sàbat, també destacava l’honestedat i empatia del nou Síndic.
Finalment, en nom de Junts, Aureli Ruiz, explicava que entre les condicions per escollir un candidat a aquest càrrec hi ha el prestigi i el coneixement de Vilafranca i de l’ajuntament.
Joaquim Vàzquez va ser escollit amb els vots a favor de tots els grups, excepte l’abstenció de Vilafranca en Comú.
Un altre dels acords destacats del Ple va ser l’aprovació, per unanimitat, del Reglament del servei d’atenció a l’entorn domiciliari (SAED).
I també amb el vot de tots els regidors es va aprovar el redactat definitiu del Reglament d’Adjudicació d’Habitatges i Allotjaments Residencials de Caràcter Social i Temporal.
Tot seguit va ser el torn de l’apartat de mocions. La primera la presentava Ciutadans per estudiar la implantació de la pistola TÀSER a la Policia Local. Moció que va ser aprovada amb els vots a favor de JxV, PSC i C’s i els vots en contra d’ERC, CUP i VeC.La segona moció la presentaven la CUP, ERC i VeC a proposta de l’Associació Voluntacaad. La presidenta de l’entitat animalista, Nerea Sesma, va defensar la moció demanant més recursos per al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics del Penedès i Garraf, que pateix la massificació pels efectes de la post-pandèmia.
L’alcalde va demanar modificar el primer punt de la moció, en el que deia que l’ajuntament augmentés la dotació pressupostària, tot explicant que el servei és de la Mancomunitat i que el que cal és instar a la Mancomunitat a valorar les necessitats del servei. Finalment es va aprovar la moció per unanimitat, condicionada a llegir-ne el redactat final.
La darrera moció del Ple d’aquest febrer la presentava VeC perquè els terrenys de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil es destinin a construir habitatge social de lloguer. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra de JxV, PSC i C’s, i va rebrer els vots a favor d’ERC, CUP i VeC.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: