Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Soteras seguirà al capdavant de la Federació Catalana de Futbol

Amb 503 vots, Joan Soteras revalida com a president de la Federació Catalana de Futbol. L’alternativa, Juanjo Isern, molt lluny de la victòria amb 335 vots.

Victòria aclaparadora de la candidatura de Joan Soteras en la repetició electoral a la Federació Catalana de Futbol. El fins ara president de l’ens repetirà en el càrrec després d’aconseguir 503 vots, avantatjant en 168 la candidatura de Juanjo Isern amb 335 vots, i que es presentava com la principal alternativa a la junta actual. El tercer candidat en discòrdia, Pep Palacios, només sumava 12 vots.

Pel que fa a la participació, s’ha registrat un descens de més de 200 votants (209), exercint el seu dret a vot 838 clubs. Del 85% de la convocatòria de maig, s’ha passat a un 70%. Un descens que, en part, pot tenir com a motiu la celebració dels comicis en dilluns, un dia feiner.

La candidatura d’Isern, amb 335, aconseguia aquest dilluns 97 vots més que al maig, però ni amb aquest increment hagués guanyat les eleccions en cas que Soteras hagués mantingut les mateixes xifres de fa nou mesos, quan sumava 396.

Minuts després de finalitzar el recompte, en les primeres declaracions públiques, el candidat guanyador, Joan Soteras, comentava que la seva victòria serà el primer pas per acabar amb la corrupció a la Federació.

Per la seva banda, la candidatura de Juanjo Isern, a través d’una nota, felicitava el guanyador i “agraïa el suport de les 335 presidentes i presidents que han recolzat la seva proposta”. En les properes hores Isern podria fer les primeres declaracions després dels comicis.

Al Penedès i Garraf, la tasca de l’ex-delegat Manel Duran es traduia en una victòria clara de Juanjo Isern, per 34 a 8. D’altra banda, a territoris com Girona Soteras escombrava, amb 102 a 28; al Maresme 40 a 2; 30 a 5 a Osona, o 28 a 5 a Sabadell.

Una victòria de Soteras que, de moment, estarà pendent de la decisió del Tribunal Català de l’Esport, que podria inhabilitar l’actual president. El motiu és que la seva junta no dimitís en el termini establert, després de la decisió del Tribunal Català de l’Esport el passat 12 de gener, que dictaminava la repetició d’aquestes eleccions.

Després de mesos de disputes, acusacions i moviments als jutjats, la voluntat dels clubs no deixa marge de dubte. Soteras seguirà al capdavant de la Federació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: