Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC presenta els seus 11 primers noms de la llista electoral

En la candidatura de Sàbat que ja s’ha donat a conèixer s’hi incorporen Salvador Campamà, Juanma Torralba, Lis Murga i Lurdes Serrano

L’alcaldable per ERC Pere Sàbat ha presentat aquesta setmana els 11 primers noms que l’acompanyaran a la llista per a les properes eleccions municipals del 28 de maig, alguns dels quals ja havia donat a conèixer en els últims dies. Les noves incorporacions anunciades són Salvador Campamà al número 8, Lisbeth Murga al 9, Juanma Torralba al 10 i Lurdes Serrano al 11.

Segons Sàbat l’equip combina experiència i renovació i vol governar amb un programa transformador que pensi en tothom.

Sàbat també té molt clar quin és el model de ciutat que volen implementar si arriben a l’alcaldia. Ho faran en cinc eixos que donaran resposta a les necessitats i als reptes que, segons ERC, té Vilafranca pels propers anys. Per Sàbat “necessitem un govern amb ambició de ciutat i amb les idees clares per liderar la nova etapa que necessita Vilafranca” i és el que es compromet a fer per tenir un lideratge “clar i disposat a jugar-se-la” per fer que les coses passin.

Els cinc eixos que impulsaran els republicans són: en primer lloc, la Vilafranca Verda, un programa de transformació urbana global que vol fer un pas més ambiciós per posar l’espai públic al servei de les persones. L’objectiu és tenir una ciutat més verda, més pacificada, més caminable que avanci en el model de mobilitat del segle XXI on ciutadans esdevinguin al centre.

En segon lloc, i davant del repte de l’augment de les desigualtats socials, es treballarà per garantir que ningú quedi enrere és primordial. En aquest sentit l’eix La Vilafranca que cuida recull un replantejament ambiciós de les polítiques socials, de cures i de salut que durà a terme el proper govern liderat per Sàbat.

El sector productiu i el coneixement van de la mà a La Vilafranca de les oportunitats i el coneixement, on es concentraran les polítiques de dinamització i promoció econòmica, turístiques i comercials, així com les polítiques relacionades amb la digitalització, l’educació i la formació. Sàbat considera que cal un replantejament per potenciar i diversificar el motor econòmic de la ciutat i per facilitar l’accés a la formació i a la capacitació de la ciutadania als nous reptes actuals.

Un dels àmbits on cal exercir molt més lideratge, sempre segons ERC, és en la capitalitat de Vilafranca. A l’eix La Vilafranca Capital la candidatura de Sàbat desenvoluparà tot de polítiques de reforçaran la capitalitat de la ciutat al Penedès i la reforçaran com un dels punts clau en la xarxa de ciutats mitjanes de Catalunya.

I finalment davant els reptes que comporta el segle XXI i el replantejament del sistema, La Vilafranca sobirana dona resposta a la necessitat de fer de Vilafranca una ciutat el màxim de sobirana possible, guanyant el màxim de sobiranies possibles: des de l’energètica, el blindatge de la gestió pública de l’aigua, en residus…

Aquests cinc eixos que seran la columna vertebral del govern que vol liderar Sàbat s’aniran explicant i concretant durant les properes setmanes per desenvolupar tot el programa de govern 2023-2027.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: