Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Entrem recull 41.450 litres d’oli usat al Penedès per a convertir-lo a biodièsel

Entrem recull 41.450 litres d’oli usat al Penedès per a convertir-lo a biodièsel

Les escoles han recollit 8.400 litres d’oli usat, els ajuntaments 3.400 i el sector de l’hosteleria 29.100, en el projecte impulsat per el grup cooperatiu d’inserció laboral Entrem.

El projecte de reciclatge d’olis vegetals usats impulsat pel Centre Especial de Treball d’Entrem, Grup cooperatiu d’inserció laboral, ha permès recollir 41.450 litres d’oli usat a 64 escoles, 11 Ajuntaments, 137 establiments d’hostaleria del Penedès aquest darrer any. S´hi han sumat 16 empreses fruit de l’expansió del projecte d’olis a les empreses que ofereixen punts de recollida a les seves treballadores.

Aquest oli ha permès generar 33.160 litres de biodièsel i ha suposat un estalvi en emissions de CO2 de 54.300 kg. A més, amb aquesta recollida s’han pogut estalviar 101.553 euros en depuració d’aigua. Es calcula que per cada litre d’oli que s’aboca a l’aigüera, es contaminen mil litres d’aigua. Per tant, segons aquestes xifres, s’ha evitat la contaminació de més de 41.milions de litres d’aigua.

Durant l’any 2022 han participat en el projecte famílies procedents de 45 municipis de les 4 comarques de la Vegueria Penedès.

Les escoles i empreses que participen en aquest projecte de recollida d’oli usat, reben un dipòsit de plàstic que s’emporten a casa i el retornen un cop l’han omplert amb les restes d’oli vegetal usat en els seus domicilis. Un cop retornat, se’ls facilita un pot net per repetir el procés.

En el cas de restaurants els recipients son dipòsits més grans, que un cop plens, es recullen i canvien per altres de buits.

Es preveu que durant 2023 creixi la participació i s´hi sumin noves empreses, entitats i restaurants en aquest projecte mediambiental impulsat per Entrem.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: