Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El rei Carnestoltes celebra els seus vint anys a Vilafranca, iniciant la disbauxa del carnaval

Aquest dijous gras la festa del Carnaval ha tornat a omplir els carrer del centre d’ambient.

Aquest dijous gras la festa del Carnaval ha tornat a omplir els carrer del centre d’ambient, amb la cort de Sa Majestat Carnestoltes Vintè i primer de Vilafranca preparada per rebre’l i iniciar la rua des de la plaça Anselm Clavé.

Com explicava el seu cap de protocol, no tenien clar on era el rei en aquell moment, però l’esperaven amb ganes de començar la festa i l’esperança que aquest any seguint el lema del Carnaval d’enguany pogués sobreviure.

A la plaça Anselm Clavé era força la gent que esperava també amb il·lusió l’arribada del rei Carnestoltes. Els més petits, com explicava la Divinia acompanyada de canalla, també després d’haver estat ja tota la setmana les diferents consignes que es donen des de les escoles.

A punt per iniciar la rua, un gran pastis servia per commemorar aquests 20 anys de Carnaval a Vilafranca, mentre s’esperava l’arriba da Sa Majestat Carnestoltes.

Un rei que va sortir precisament de dins del pastís, i que va manifestar tenir de nou moltes ganes de gresca i disbauxa. Tot esperant sobreviure aquesta any a una setmana de festa. Rei Carnestoltes

Aquest any s’ha pogut tornar a preparar una festa amb tota normalitat i sense les restriccions dels dos darrers anys de pandèmia. Lídia Romeu, tècnica de cultura, apuntava que l’any passat no es van poder fer actes importants com la botifarrada o la sardinada.

Romeu apunta que el lema d’enguany és ‘sobrevi20’,un joc de paraules que recorda els 20 anys de carnaval a la vila, i la disbauxa que caracteritza aquesta setmana.

Al vespre d’aquest dijous gras va tenir lloc una nova edició del Curtnaval, on van participar 10 curts, que des de l’organització comenten van ser de bon nivell. El treball guanyador va aconseguir 63 vots, més el de la comissió de carnaval.

Els actes de carnaval a Vilafranca continuen al llarg d’aquests propers dies, fins el dimecres de cendra. I el divendres dia 24 de febrer tindrà lloc la rua de carrosses i comparses.

Al voltant d’aquesta rua, i davant informacions que apuntaven que a Vilafranca les que posessin cançons considerades sexistes no rebrien subvenció; Pere Regull ha aclarit en l’espai diàlegs amb l’alcalde que no és cert.

Ha explicat que com en altres municipis es fa una recomanació per evitar músiques que puguin ser considerades sexistes, però que en cap cas es censuren ni penalitzen aquestes carrosses o comparses.

De moment, després que ahir Sa Majestat Carnestoltes XXè i Primer de Vilafranca fes el seu pregó des del balcó de l’Ajuntament, el Carnaval prendrà bona part del protagonisme a la vila amb un programa d’activitats que podeu consultar a www.carnavaldevilafranca.com

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: