Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Conseller d’Interior anuncia increment de Mossos i remarca que la comarca és segura

El Conseller ha remarcat que a la comarca els fets delictius es troben per sota de la mitjana catalana, però que tot i això cal continuar ampliant la presència d’agents als carrers dels municipis.

Joan Ignasi Elena, conseller d’Interior de la Generalitat ha estat aquesta dijous a la tarda a Vilafranca per visitar la comissaria dels Mossos, on s’ha anunciat una inversió de 690.000 € per millorar la seva eficiència energètica.

Elena ha aprofitat també per posar en valor les accions que s’han per exemple a Vilafranca en els darrers mesos per tal d’incidir en zones conflictives, com ara detencions i registres en diferents punts del Espirall.

El Conseller ha donat algunes dades, en relació als fets delictius dels darrers anys. L’any 2022 a Catalunya la xifra era de 73 fets delictius per cada 1.000 habitants. A l’Alt Penedès la dada és de 56. Per tant Elena considera que Vilafranca i la comarca són zones segures. I això, remarcava, és fruit de la major presència i actuació de la policia al carrer.

Finalment el Conseller ha destacat que aquest 2023 s’incorporaran 850 nous mossos, i que aquest mateix any s’obriran dues convocatòries més amb la qual cosa en poc més de 2 anys hi haurà més de 2.000 nous mossos al carrer. En el cas de l’ABP de Vilafranca, Elena apuntava que en els darrers anys s’ha incrementat la dotació un 10%.

En el decurs d’aquesta visita del Conseller Joan Ignasi Elena, l’alcalde Pere Regull ha destacat també aquesta bona sintonia de treball entre Mossos i Policia Local que ha permès actuar en zones conflictes per exemple del barri de l’Espirall. Però Regull ha insistit també en que cal buscar solucions a nivell de legislació i actuacions judicials a situacions com les que es viuen a Vilafranca. Explicava, per exemple, que 8 persones de la vila acumulen en dos anys més de 1.000 intervencions policials.

En un sentit similar, el president del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès, Cèsar Herráinz, recorda que la demanda de més efectius de Mossos a la comarca és reiterada. Són conscients que ara arribaran més agents, però la seva preocupació se centra també en lluitar contra la reincidència.

Tot i que les dades apunten a una reducció dels fets delictius, Herráinz insisteix en que la ciutadania té la sensació que els delinqüents tenen impunitat i això genera inseguretat.

Un exemple ens l’acosta Xavi Cabrera, veí de Moja que explica que en els darrers anys han sofert robatoris continuats a la seva zona i altres del municipi.

Cabrera explica també una experiència que va viure personalment.

Una situació que genera inseguretat entre els veïns i els alcaldes ja que tenen la sensació que aquestes persones continuen estant al carrer i per tant poden tornar a delinquir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: