Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Centres de Vilafranca participen al projecte Hikaya, de relats contra les violències masclistes

Alumnes de 4at d’ESO de l’Institut Milà i Fontanals i l’Escola Montagut hi han participat conjuntament amb estudiants del Marroc, per tal de treballar les violències de gènera a través dels contes.

A l’Escorxador es va fer dilluns un acte de reconeixement als alumnes de 4at d’ESO de l’Institut Milà i Fontanals i l’Escola Montagut que han participat en aquest projecte. Es tracta d’una iniciativa de cooperació descentralitzada entre la Comuna de Youssoufia, al Marroc, i l’Ajuntament de Vilafranca en el marc del projecte Equalmed.

L’objectiu és aprofitar l’eina del conte i la narració per afrontar el tema de les violències masclistes des de les dues bandes de la mediterrània. El regidor de joventut de l’Ajuntament, Miquel Medialdea, va ser l’encarregat de presidir aquest acte que estava organitzat des de la regidoria de solidaritat i cooperació.

La Hikaya marroquina és una expressió narrativa en forma de conte que es transmet d’una generació a una altra en les diferents places del país des de fa 1.000 anys. A través dels seus relats ficticis es traça un retrat de l’estructura social marroquina. Aquest projecte es tancarà amb l’edició d’un llibre que recollirà els contes, en català i àrab, escrits per els alumnes tant d’una banda com de l’altra de la mediterrània.

L’acte de dilluns va finalitzar amb la lectura per part d’alguns dels nois i noies, dels contes que havien escrit per participar en aquest projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: