Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un 30% de les places dels Casals d’Estiu amb conveni municipal seran gratuïtes

Aquest dimarts s’ha celebrat el Ple ordinari del mes de gener a l’Ajuntament de Vilafranca.

Un dels acords destacats ha estat l’aprovació inicial de les bases reguladores per a l’atorgament de subvencions destinades a famílies amb infants i adolescents que participin als casals d’estiu organitzats per les Associacions de Familiars de l’Alumnatque tinguin conveni municipal. La regidora d’Educació, Xell Montserrat, destacava que l’objectiu és que els casals siguin inclusius i accessibles. Actualment un 14% de les famílies que hi participaven tenien gratuïtat del serveii s’espera que amb les noves bases s’arribi a un 30%.

En relació a la proposta la regidora de VeC, Montse Romagosa, mostrava alguns dubtes respecte del conveni i les condicions d’accés a les beques. Apuntava la seva abstenció i anunciava la presentació d’al.legacions.

També s’abstenia la CUP. El regidor Noel Viñas, considera les bases contradictòries, perquè en la seva opinió no tothom te el dret garantit a l’accés.

En canvi des de Cs i ERC s’hi van mostrar a favor i la proposta es va aprovar amb els vots de tots els grups municipals, excepte les abstencions de CUP i VeC.
Un altre dels acords destacats del Ple va ser l’aprovació definitiva del Pla de Millora Urbana del PAU -7, el que correspon a la zona on hi ha actualment la comissaria de la policia local. El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, destacava que els propietaris han presentat la petició pel desenvolupament d’un espai de la ciutat construida que es podrà reordenar. I que a més ofereix un 25% de cessió per equipament a l’Ajuntament.

El regidor de Cs, Eladio Garcia, assenyalava que caldrà buscar una alternativa per ubicar la comissaria de la policia local.

VeC i CUP no veien amb bons ulls la proposta urbanística que es planteja, mentre que ERC sí que la va aprovar, però la regidora Maria Sardà lamentava que encara no s’hagi trobat una solució pel trasllat de la comissaria.

Finalment el Pla es va aprovar amb els vots a favor de JxV, ERC, PSC i C’s, i les abstencions de la CUP i VeC.

El Ple també va aprovar el Pla de Mesures Antifrau de l’Ajuntament de Vilafranca i va manifestar la voluntat de separar-se del Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya. Tots dos acords es van aprovar per unanimitat.
En el transcurs de la sessió es van debatre també dues mocions. La primera la presentava Cs perquè la Vilafranca s’adhereixi a la xarxa de Destinacions Turístiques i es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups menys el vot en contra de la CUP. La segona moció la presentava ERC de rebuig a les violències masclistes i va ser aprovada per unanimitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: