Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Subirats rep un pla per a la millora de la jardineria pública

Subirats rep un pla per a la millora de la jardineria pública

El municipi de Subirats compta amb 71 ha de verd però d’aquestes, només el 22% tenen un manteniment habitual i són utilitzables per la ciutadania.

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Subirats el Pla Director del Verd Urbà, que permet dur a terme la planificació i gestió per a la millora de la jardineria pública, a més de conèixer l’estat i les possibilitats dels espais verds existents i la idoneïtat de les espècies segons el model de verd urbà del municipi així com també estructura la gestió que es duu a terme per tal que sigui més eficient.
La resta corresponen a zones com ara camins, marges o carrers en els quals només es realitzen tasques puntuals de control de la vegetació. Cal tenir en compte que en comparació amb d’altres municipis, la quantitat de metres quadrats de verd urbà per habitant està pràcticament cinc vegades per sobre la mitjana. D’altra banda, Subirats té un total de 1.343 arbres, dels quals 589 són d’arbrat viari. Això fa que el nombre d’arbres per habitant sigui, també, molt superior a les xifres de referència tant respecte a arbrat viari com a arbrat en espais verds. De la diagnosi realitzada per la Diputació de Barcelona es desprèn que la dispersió territorial i la gran quantitat de verd a mantenir condiciona molt el servei i la tipologia de verd, a més de tenir en compte que hi ha una elevada presència de vegetació espontània i en general la imatge i la qualitat paisatgística és millorable. Pel que fa a l’arbrat viari també es proposen millores principalment per la manca de biodiversitat ja que fins a cinc espècies abasten el 80% del total, així com també per les alteracions estructurals i fisiològiques produïdes a causa de podes severes que s’hi ha dut a terme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: