Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Segona jornada de vaga de la salut i l’educació

La segona jornada de vaga de la salut i l’educació continua posant sobre la taula les reivindicacions de dos sectors clau per a la societat.

Segons representants del sindicat Metges de Catalunya a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, el seguiment en aquesta segona jornada de vaga per part dels facultatius és del 70%. Professionals dels centres hospitalaris del Penedès han assistit avui a la manifestació a Barcelona.

En l’àmbit de la regió sanitària metropolitana sud, de la qual forma part la nostra zona, el departament de Salut situa la xifra de seguiment d’aquest segon dia de vaga en un 30%.

Pel que fa a l’educació, a Vilafranca el seguiment és similar al del primer dia. Amb poca afectació en general a la primària i més seguiment, sobretot de l’alumnat a partir de 3r d’ESO, als instituts. Per posar alguns exemples, a l’institut Eugeni d’Ors i a l’institut Milà i Fontanals, un 10% del professorat està fent vaga durant aquesta segona jornada i, pel que fa a l’alumnat, hi ha un seguiment majoritari a partir de tercer d’ESO. A l’escola Baltà i Elias, un 14% dels mestres, 5 persones, s’ha adherit a la vaga. A l’escola Pau Boada parlen d’un seguiment de la vaga per part del professorat un 3’5% inferior a la jornada d’ahir. En canvi, a l’escola Mas i Perera, si dimecres només hi havia una persona fent vaga, avui en són tres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: