Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Reducció del 20% en la taxa de recollida de la brossa per qui faci compostatge casolà

Les persones interessades ho han de sol·licitar per escrit fins al 15 de febrer a l’Organisme de Gestió Tributària, que és en qui l’Ajuntament de Vilafranca té delegat el cobrament d’impostos

Totes aquelles persones que facin compostatge casolà a Vilafranca poden gaudir de la reducció d’un 20% en la quota corresponent a la taxa de recollida d’escombraries. Les persones interessades ho han de sol·licitar per escrit fins al 15 de febrer.

La sol·licitud s’ha de fer a l’Organisme de Gestió Tributària, que és l’organisme en qui l’Ajuntament té delegat el cobrament dels impostos municipals. El tràmit es pot fer a través de la Seu Electrònica (orgt.diba.cat) o de manera presencial a les oficines del carrer de la Lluna, de dimecres a divendres, de 8.30 a 14h, sol·licitant cita prèvia a través del web o al telèfon 93 472 92 15).
Segons apunten des de l’Ajuntament, qui disposi d’una terrassa o un jardí, ara pot ser un bon moment per començar a compostar els residus orgànics i poder sol·licitar la reducció a partir del proper any.

La brossa orgànica representa aproximadament un 40% de la brossa generada en un habitatge, així que pot suposar estalviar-se molts viatges als contenidors. Ambientalment, els beneficis són molts: es redueix la quantitat de residus que cal recollir, transportar i gestionar i s’obté adob natural que torna al cicle de la natura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: