Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Presentació de les noves línies d’ajuts de l’Estratègia Alimentària, dotades amb 10MEUR

El Departament d’Acció Climàtica presenta a Vilafranca les noves línies d’ajuts de l’Estratègia Alimentària dotades amb 10 milions d’euros.

Aquests ajuts tenen un caràcter transformador i estan impulsats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural amb la voluntat d’avançar cap un sistema agroalimentari sostenible ambientalment, però també econòmicament i socialment. Ho ha explicat el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia.

El director dels serveis territorials de Barcelona del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Josep Pena, ha explicat que es tracta d’ajuts transversals que busquen la transformació del sistema agroalimentari i pesquer català en molts àmbits diferents.

Per la seva banda, el delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar, ha destacat el gran pes que té el sector agroalimentari i pesquer a la vegueria.

Els ajuts de l’Estratègia Agroalimentària de Catalunya estan dotats amb 10 milions d’euros i es divideixen en 9 línies que es podrien resumir en quatre grans blocs. Un està destinat a fomentar la producció i la seva transformació calculant la petjada ambiental del producte de les explotacions agràries, la creació i millora d’obradors compartit i de petits escorxadors. Un segon bloc vol impulsar l’emprenedoria en el sector fomentant el relleu generacional, els projectes liderats per dones i els projectes d’arrelament territorial del sector. Un tercer bloc té per objectiu reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari i incrementar la seguretat i la qualitat amb el foment de la normativa d’higiene en petits elaboradors. Finalment, l’última línia és l’ajut Innotrack, destinat a la innovació en l’àmbit de la digitalització, la sostenibilitat i la competitivitat de l’empresa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: