Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Obertes les inscripcions per a la Rua de Comparses i Carrosses del Carnaval de Vilafranca

Aquest dilluns 9 de gener s’obren les inscripcions per participar a la Rua de Comparses i Carrosses del Carnaval de Vilafranca, que tindrà lloc el divendres 24 de febrer.

Les inscripcions es fan exclusivament per via telemàtica, a través del formulari que trobareu a l’enllaç vlf.cat/inscripcionsrua2023 fins al dia 18 de gener de 2023.

El nombre de participants és limitat a 10 grups de comparsa i 30 grups de carrossa. La inscripció es tancarà quan s’assoleixi el nombre d’inscrits, seguint l’ordre d’inscripció, sempre que compleixin les bases de participació.

Els grups que decideixin participar com a Carrossa, modalitat que ha de disposar d’un vehicle motoritzat amb plataforma articulada posterior, que disposi d’uns elements decoratius propis i equip de música, han de tenir un nombre mínim de 25 persones disfressades adequadament a l’estil de la carrossa. Pel que fa a la Comparsa, ha d’estar formada com a mínim per 15 persones totes disfressades fent referència a la mateixa temàtica. És indiferent que porti vehicle o no.

Per participar a la rua de Vilafranca, les entitats han de presentar un projecte de com serà la seva carrossa i vestuari, així com el llistat de músiques que faran servir per a les seves coreografies, ja sigui com a carrossa o comparsa. Les bases de participació no permeten la reproducció de cançons que puguin contenir lletres d’estereotips masclistes i han de fomentar el respecte vers les dones, en cas contrari no hi podran participar.

Les carrosses i comparses inscrites, que compleixin correctament els requisits i condicions de participació, rebran la següent subvenció per la seva participació. 250 euros per Carrossa, i 110 euros per Comparsa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: