Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Sala dels Trinitaris de Vilafranca acull l’exposició itinerant ‘Història de les mans’

La Sala dels Trinitaris de Vilafranca acull l’exposició itinerant ‘Història de les mans’

A ‘Història de les mans’ es presenten 25 obres, prop de la meitat són d’artistes contemporanis i la resta són d’artistes d’entre els segles XIII i XX.

L’exposició itinerant del Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona revisa la història cultural de les mans i la nostra relació tàctil amb el món, a partir d’un diàleg entre obres d’art contemporani i peces del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

A ‘Història de les mans’ es presenten 25 obres, prop de la meitat són d’artistes contemporanis i la resta són d’artistes d’entre els segles XIII i XX. A Vilafranca l’obra convidada és la sèrie d’escultures en bronze ‘Peces pel palmell de la mà’, d’Ángel Camino.

D’altra banda, una de les obres, ‘Mesures menors’ d’Antoni Abad, forma part l’exposició però no es mostra a la sala com les altres, sinó que anirà apareixent en programes de Penedès Televisió. Durant tot el programa en qüestió o durant un fragment, l’obra d’Antoni Abad, en format vídeo, hi apareix superposada. Es tracta de la mà de l’artista que va mesurant a pams.

Amb la voluntat d’oferir recursos als visitants per contextualitzar i aprofundir amb les temàtiques i els plantejaments de l’exposició ‘Història de les mans’ també hi haurà un servei educatiu a càrrec d’Àgora Serveis Culturals, adreçat a públic adult, grups familiars i escolars i grups de persones amb Alzheimer i altres demències.

Aquesta és la primera exposició del Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona, un programa de difusió d’art contemporani en l’àmbit municipal, que incorpora obres històriques.

La Sala dels Trinitaris ha programat les següents activitats vinculades a l’exposició:

Conferència i projecció ‘Una història de les mans al cinema’, a càrrec de Francesc Alarcón, director i productor de cinema. Dissabte 4 febrer, a les 19 h (Durada: 1 h)

Visita dinamitzada per a famílies ‘Una mà d’històries’. Amb nens/es a partir de 5 anys (preferiblement). Diumenge 19 de febrer, a les 12 h. (Durada: 1 h i 30 min).

Visita comentada a l’exposició i performance. Divendres 10 de març, visita a càrrec d’Àgora Serveis Culturals, a les 19 h (Durada: 1 h) i performance ‘Ocells-textos-onades’, a càrrec de Julia Mariscal, artista, a les 20 h. (Durada: 25 min).

Tant les visites del servei educatiu com les activitats vinculades són gratuïtes. Cal inscripció prèvia al 93 890 04 59 o a . Places limitades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: