Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La reurbanització del c/ Tossa de Mar continuarà després de festes amb la darrera fase

La reurbanització del c/ Tossa de Mar continuarà després de festes amb la darrera fase

La reurbanització del carrer Tossa de Mar està inclosa en el Pla d’Intervenció Integral al Centre i al c/ Comerç-PIICC i té per objecte crear un nou eix cívic i comercial al barri del Poble Nou

Després que just abans de les Festes de Nadal, s’obrissin al trànsit de vehicles les dues primeres fases de la reurbanització del carrer Tossa de Mar, entre el carrer Amàlia Soler i el passeig Rafael Soler, a partir del dilluns 9 de gener està previst que s’encari la 3a i darrera fase dels treballs, que abastarà el tram entre el carrer Amàlia Soler i l’avinguda Tarragona.

Com en les anteriors fases els treballs començaran per la renovació de les xarxes de clavegueram i d’abastament d’aigua que realitzarà Aigües de Vilafranca i a continuació es reurbanitzarà tot el tram. L’inici de les obres de substitució del clavegueram comportarà que la cruïlla dels carrers Amàlia Soler i Tossa de Mar estigui tallada al trànsit de vehicles durant una setmana, fins al 16 de gener. Per aquest motiu, el carrer Amàlia Soler estarà tallat a la circulació des del carrer Germanor fins al carrer Montblanc, amb accés sols per al veïnat i serveis d’emergències.

Les obres d’aquesta fase està previst que finalitzin dintre del mes de març. També com en les altres fases, quedaran inhabilitats els accessos i sortides dels aparcaments privats del tram c/ Amàlia Soler-avinguda Tarragona.

Per a les persones usuàries dels pàrquings s’habilitaran zones d’aparcament d’ús exclusiu al costat de la via del tren (davant el supermercat SPAR) i de la Llar Municipal El Parquet, mitjançant targeta d’acreditació.

Les persones usuàries dels aparcaments podran recollir les targetes d’acreditació per accedir als aparcaments d’ús exclusiu els dies laborables:

de 9 a 14h, a les dependències municipals d’Urbanisme (pl. Jaume I núm. 8, 2a planta).
de 10 a 12 i de 18 a 20h, a l’Associació de Veïns i Veïnes del Poble Nou (c/ Tossa de Mar, núm. 13).
En tot moment estarà garantit l’accés de vehicles d’emergència al tram afectat per l’obra, així com l’accés dels vianants als habitatges i a les activitats econòmiques del tram afectat.

La reurbanització del carrer Tossa de Mar està inclosa en el Pla d’Intervenció Integral al Centre i al c/ Comerç-PIICC i té per objecte crear un nou eix cívic i comercial al barri del Poble Nou. Per això, s’amplia l’espai públic destinat a vianants, amb amplades mínimes d’1,80 metres, pacificant el trànsit rodat i racionalitzant l’aparcament.

El nou espai públic del carrer Tossa de Mar, un total de 5.818 m², serà més sostenible, eficient energèticament, adaptat i inclusiu, al servei de les activitats del carrer i de la ciutadania. El nou enllumenat serà amb tecnologia LED i es renovarà el mobiliari urbà i les parades de bus.

En el nou tram que s’urbanitzarà ara, també es plantaran arbres nous per substituir l’arbrat que hi havia, que eren sobretot moreres molt velles i amb diverses patologies.

El projecte de jardineria del nou c/ Tossa de Mar preveu dos estrats vegetals. Un primer format per espècies vivaces que es plantaran en els nous parterres longitudinals que s’han format i que preveuen sistemes de recollida d’aigua de pluja. Aquestes espècies seran adaptades a viure en condicions de semi-ombra i de baixos requeriments d’aigua. També s’hi ha plantat i es plantaran uns 30 nous arbres (aurons i freixes).

Afectacions al bus urbà i trasllat d’una bateria de contenidors

Amb motiu d’aquestes obres, queda afectada la parada de bus de Tossa de Mar / Mestre Josep Recasens. La parada substitutòria més propera es troba a av. Tarragona / Verdaguer.

Les parades de bus urbà Tossa de Mar/Ramon Freixas i Moja/Amàlia Soler de la L1 també continuen anul·lades fins al final de l’obra, essent l’alternativa més pròxima la de Francesc Macià/Mercat Sant Salvador.

La parada Montblanc/Amàlia Soler de la L2 també està anul·lada. La parada més propera d’aquesta línia és la d’Ignasi Iglesias/Moja.

Pel que fa als contenidors, s’haurà de reubicar la bateria de contenidors situada al c. Tossa de Mar, 2-4, que passarà a situar-se al c. Montblanc, 5. La resta de bateries desplaçades per les obres de les fases 1 i 2 continuaran desplaçades fins a finals d’obra.

Per a més informació i consultes sobre aquest projecte i la resta de projectes del PIICC, es pot anar al web piicc.vilafranca.cat, enviar un correu electrònic a , trucar al tel. 938 923 690 o adreçar-se al Servei d’Urbanisme (pl. Jaume I, 8, 2a planta

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: