Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat instal·larà energia fotovoltaica a la planta de selecció de residus

Recentment ha estat aprovada la licitació d’un nou contracte de servei per instal·lar energia fotovoltaica a la planta de selecció de residus de la Mancomunitat situada a Vilafranca.

L’objectiu és produir energia elèctrica per a l’autoconsum i avançar cap a un model més sostenible i eficient, que redueixi les emissions i contribueixi a mitigar el canvi climàtic, així com reduir la factura energètica de la gestió dels residus, afectada per l’augment general de preus d’aquest darrer període. L’estudi econòmic preveu que es pugui compensar amb energia fotovoltaica entre un 30 i un 35% del consum actual de la planta, i amb un estalvi net anual d’entre 2.000 i 4.000 euros.

El contracte d’instal·lació ha estat promogut en col·laboració amb l’Institut Català d’Energia (ICAEN) amb una fórmula pionera en què la Mancomunitat Penedès-Garraf esdevindrà una de les primeres entitats a implementar-la. Tindrà una durada de 12 anys, amb un import d’una mica més de 300 mil euros, que es distribuirà en quotes de 2.000 euros mensuals.

L’acord preveu, a més de la instal·lació, el servei de manteniment, per tal de garantir el màxim autoconsum possible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: