Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Basílica de Santa Maria ha estrenat una pantalla coincidint amb la celebració de Sant Raimon

Aquest dissabte, 7 de gener, se celebrava el dia de Sant Raimon de Penyafort, co-patró de Vilafranca del Penedès.

Com és costum a la basílica de Santa Maria es va oferir una missa en honor al Sant i es van cantar també els seus goigs. L’acte va coincidir amb l’estrena d’una pantalla que s’ha instal.lat a l’església per que els feligresos puguin seguir els actes amb més detall.
Vilafranca té tres patrons. El més conegut és Sant Fèlix, però també ho son Sant Jocund i Sant Raimon.
Dels tres patrons el més proper és Sant Raimon, nascut a Vilafranca, i a més és del qui es coneix més clarament la seva biografia.
Tot i que les festes d’hivern es concentren entre els caps de setmana del 13 al 22 de gener, el sant es commemora el dia 7. Per això es va fer la celebració litúrgica el dissabte, primer amb la missa i desprès desplaçant-se a l’altar de Sant Raimon per cantar-hi la cançó de Sant Raimon i els goigs. Uns goigs, per cert, que són una versió recuperada de mossèn Josep Maideu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: