Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La 2a edició de La Força del Teatre presentarà les obres al Teatre Casal, Gelida i Els Monjos

La 2a edició de La Força del Teatre presentarà les obres al Teatre Casal, Gelida i Els Monjos

Enguany els instituts Milà i Fontanals, IES El Foix de Santa Margarida i els Monjos i INS Gelida participen a la iniciativa amb el suport de Pinnae

El Casal ha presentat la segona edició del projecte La Força del Teatre, iniciativa que busca preservar la memòria de la llibertat d’expressió en la dramatúrgia i oferir un espai als joves en edat d’institut perquè puguin exposar les seves inquietuds a partir d’una obra de producció pròpia.

El projecte va rebre un dels premis Impuls pel Territori 2022 que la Fundació Pinnae atorga cada any a iniciatives penedesenques. Joan Melero, president de la Fundació Pinnae explica que es tracta d’una iniciativa que compleix amb tot el que busca la convocatòria.

Això ha permès que La Força del Teatre s’expandeixi a Gelida i també als Monjos: aquest 2023 el taller s’impartirà als alumnes de l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca, a joves gelidencs en format extraescolar i a alumnes de l’Institut El Foix dels Monjos, tots entre els 15 i els 20 anys.

És la primera vegada que el Casal porta activitats a altres municipis fora de
Vilafranca, de manera que aquesta edició també suposa un fet històric per a l’entitat. El seu president, Marcel Esteve, valora positivament aquest fet.

El projecte La Força del Teatre està integrat per dues parts. Per una banda incorpora una sessió teòrica on s’explora el teatre com a eina expressiva i es tracta el seu paper sociocultural en la història de la Humanitat, vinculant el teatre i diverses obres a la crítica i reflex de diferents èpoques històriques.

El projecte també fomenta la creació de guions i peces teatrals elaborades pels mateixos alumnes, que enguany representaran al Teatre Casal, en un principi a la Unió Casal Gelidenc i a Mas Catarro dels Monjos. Aquesta part pràctica consistirà en onze sessions a càrrec de Marc Martí, professor d’Artèria i Marta Casas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: