Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Tribunal Català de l’Esport ordena la repetició electoral a la Federació Catalana de Futbol

Les eleccions s’hauran de repetir en el termini màxim d’un mes. Un total de 175 vots han estat invalidats. Talavera i Isern concorreran junts, a falta de concretar qui serà el candidat.

Prop de vuit mesos després de la celebració dels comicis, el 22 de maig de 2022, el Tribunal Català de l’Esport ha ordenat la repetició de les eleccions a la Federació Catalana de Futbol, donant així la raó al recurs interposat per la candidatura ‘Els clubs primer’, encapçalada per Alex Talavera.

El Tribunal Català de l’Esport, a més, ha ordenat que les eleccions es repeteixin en un termini no superior a un mes.

El TCE ha declarat nuls 175 vots i ha resolt que aquesta xifra «ultrapassa amb escreix la diferència de vots existent entre el candidat guanyador de les eleccions (Soteras) i el recurrent (Talavera)», fet que posa en qüestió el resultat de la votació i pel qual anul·la l’acte de votació. Una decisió presa, segons paraules textuals: «en defensa de la voluntat democràticament expressada pel cos electoral».

D’aquests vots nuls, 103 s’han invalidat al no constar la «impossibilitat manifesta» del president d’aquests clubs per votar i delegar el vot en el vicepresident. 70 més, al votar vicepresidents que no figuren com a tal en el registre d’entitats esportives, al no constar la impossibilitat dels presidents per exercir el vot i per no acreditar notarialment la representació del club en nom del qual s’exercia el vot.

Finalment, els vots de A.D. Guíxols i C.E. Perelló, han quedat anul·lats al exercir el vot presidents que no figuren com a tal al registre d’entitats.

Queden així anul·lats els resultats en què el president Joan Soteras revalidava el càrrec, amb 396 vots. Per darrere, Alex Talavera amb 370, Juanjo Isern amb 238 i finalment Pep Palacios amb 23.

A nivell comarcal han quedat anul·lats els vots d’un total de 13 clubs.

En aquesta repetició electoral les candidatures de Talavera i Isern concorreran juntes; ara només faltarà esbrinar qui dels dos serà el candidat a presidir l’ens.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: