Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El presumpte violador d’una menor ingressa a presó provisional comunicada i sense fiança

Es tracta d’un home albanès de 35 anys que portava un any compartint pis amb altres homes a Sant Martí Sarroca.

A primera hora de la tarda, l’acusat abandonava els jutjats de Vilafranca on tant ell com la víctima han estat cridats a declarar pels successos de la matinada de dissabte. La magistrada ha acordat la presó provisional comunicada i sense fiança. La causa segueix oberta per delicte d’agressió sexual i detenció il·legal.
Ha estat una jornada intensa i és que des de quarts de deu del matí familiars i amics de la víctima s’han presentat als jutjats de Vilafranca on rere l’objectiu dels mitjans de comunicació han viscut l’arribada de l’agressor, que ha passat a disposició judicial al punt de les onze del matí.
L’ambient ha estat tens fins que l’agressor ha entrat a declarar. Fins i tot familiars i amics de la menor han picat un dels cotxes que entrava a l’edifici i que no era el de l’acusat. També han intentat entrar a l’edifici per escridassar-lo, però Mossos i Policia Local no els ho han permès.
L’agressor ha arribat en cotxe dels mossos amb els vidres tintats des de la comissaria de Vilafranca. Es tracta d’un home albanès de 35 anys que portava un any compartint pis amb altres homes a Sant Martí Sarroca. Segons la víctima l’home la va perseguir dissabte a la matinada sortint d’una discoteca de Vilafranca i la va obligar a pujar al seu cotxe, portant-la fins a Sant Martí i violant-la. L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca va fer ahir un comunicat de rebuig pels fets i de suport a la víctima i està estudiant legalment si pot presentar-se com a acusació particular. A les portes dels jutjats de Vilafranca, l’alcalde del municipi, Josep Maria Padullés, ha fet unes declaracions als mitjans sobre l’acusat.

D’altra banda aquest dilluns a les vuit del vespre més de 200 persones es van concentrar a Vilafranca per condemnar la violació de Sant Martí i els actes de violència de gènere que s’han viscut darrerament al Penedès i arreu de l’Estat.
La concentració la va convocar l’assemblea feminista La Ruda. Una de les seves representants, la Cristina Gallardo, lamentava es casos de violència que es produeixen.

Representants del govern i de diferents grups municipals de l’Ajuntament de Vilafranca hi van assistir junt amb representants d’entitats cíviques i socials de la vila. També hi havia el president del Consell comarcal i l’alcalde de Sant Martí Sarroca.
El portaveu del govern, Aureli Ruiz, qualificava l’acte de lamentable i demanava contundència. També l’aplicació de polítiques que aturin aquesta xacra.
Per la seva banda la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, apuntava la necessitat de donar suport a les víctimes i ampliar la lluita contra les agressions.
Durant la concentració es van encendre torxes i desplegar pancartes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: