Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Conclou el procés de col·locació del mural ‘La vinya i el vi’, de Pau Boada, al Vinseum

El mural va ser arrencat al 2018 de la paret de Cal Pa i Figues a través d’un procés de gran complexitat.

Després va ser col·locat sobre un suport i restaurat a Barcelona i va tornar al Vinseum a mitjans de desembre del 2022. Aquests dies ha conclòs la seva col·locació a la que serà la seva ubicació definitiva, rere la gran premsa de biga, a la planta baixa de l’edifici de nova planta.
El mural va arribar al Vinseum fragmentat en 18 parts. Cada quatre parts han estat enganxades sobre una placa d’aerolam i s’ha instal·lat un suport a la paret per poder col·locar-hi els diferents plafons resultants.

Eulàlia Carbonell és una de les restauradores de l’empresa que s’ha fet càrrec dels treballs, Krom Restauració.

El procés de col·locació de cada plafó ha estat lent i acurat, donada la delicadesa i el pes del material. Però, sobretot, per les grans dimensions del mural que, en conjunt, fa uns 32 metres quadrats. A més a més, hi ha una dificultat afegida: les incisions que Pau Boada va fer en el mural original l’any 1962 per donar profunditat a les figures i que s’han conservat en el procés de restauració.

Pel Vinseum, el mural de Pau Boada, que va ser pintat in situ per l’artista, és una peça emblemàtica que ha de tenir un paper important en la que serà la futura exposició permanent del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

Ara el mural ja està complet i situat a la seva nova ubicació després de marxar de Cal Pa i Figues l’any 2018, quan aquell edifici va ser enderrocat pels problemes estructurals que presentava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: