Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Castellví disposa d’un projecte de Camí Escolar elaborat per la Diputació

Castellví disposa d’un projecte de Camí Escolar elaborat per la Diputació

És un projecte que pretén facilitar que els nens i nenes puguin anar a l’escola de manera autònoma i segura, i amb la potenciació de modes de transport sostenibles.

Fa uns dies es va fer el lliurament d’aquest projecte a l’Ajuntament de Castellví, una iniciativa educativa, urbanística i de mobilitat i accessibilitat que comprèn actuacions en diversos àmbits amb l’objectiu de promoure que els nens i nenes puguin anar a l’escola de manera autònoma i segura, potenciant la utilització de modes de transport sostenibles.

La proposta del camí escolar inclou tres línies bàsiques, com son les actuacions pedagògiques que inclouen un manual de bones pràctiques, i un taller de mobilitat amb l’objectiu d’integrar la mobilitat sostenible en totes les sortides curriculars.

Pel que fa a l’accessibilitat i mobilitat sostenible i segura, el projecte inclou actuacions de millora de la seguretat i prioritat per als vianants a la cruïlla del carrer del Sol amb l’Avinguda de Catalunya, establir unes millors condicions per als vianants al carrer del Sol, actuacions de millora al passeig dels Estudiants i carrers de l’Esport i del Mediterrani i l’impuls d’un projecte de Bicibús. També es proposa tancar el carrer de l’Esport al trànsit durant les hores d’entrada i sortida dels infants a l’escola i implementar vigilància a la carretera B-212 mitjançant persones voluntàries.

Finalment, el projecte també inclou la realització d’accions de difusió i divulgació com ara una campanya de sensibilització als centres escolars, incorporar el projecte de camins escolars als instruments de comunicació digitals, senyalització del camí escolar en tot el seu recorregut o la creació de la figura de coordinador de mobilitat, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: