Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en Comú presenta al.legacions a les ordenences fiscals

Vilafranca en Comú torna a reclamar unes ordenances amb una fiscalitat social, verda i amb perspectiva de gènere.

La regidora i portaveu Montse Romagosa de Vilafranca en Comú, i Ramon Arnabat, president de la formació, han presentat les al.legacions del grup per a les Ordenances Fiscals. Incidint en la necessitat, ara amb la crisi de la guerra més important que mai, d’una fiscalitat progressiva que sigui social, verda i amb perspectiva de gènere.
Com a mesures socials demanen afavorir l’equitat i la distribució justa de les càrregues fiscals dissenyant un sistema d’impostos i taxes progressius. Proposen aplicar un tram major pel 10% d’immobles no residencials de major valor cadastral. A més d’un recàrrec del 50% de l’IBI per als pisos buits de grans tenidors.
Respecte a les mesures verdes, la formació insisteix que hi ha molt per fer i proposen bonificar l’ús de la deixalleria. A més, posen de manifest que el model de recollida selectiva de residus actual és caducat i comporta que els vilafranquins tenen un servei més car i menys eficient.
També expliquen la necessitat d’aplicar la perspectiva de gènere a les ordenances fiscals. Per a Vilafranca en Comú, la política fiscal no ha de ser vista només com a sistema d’obtenció d’ingressos sinó també i sobretot com un instrument polític que pot contribuir a corregir les desigualtats per raó de gènere.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: