Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC critica la manca d’inversió social i de mesures contra la crisi energètica del pressupost

Vilafranca En Comú considera que els pressupostos presentats per l’equip de govern per l’any 2023 són continuistes i insuficients per a fer front a la crisi social.

La formació ha valorat favorablement les inversions a l’espai públic, però les reclama per a tots els barris i demana una Oficina Municipal d’Energia, la posada en marxa d’una Comunitat Energètica Local i ampliar el parc públic d’habitatge.
Vilafranca En Comú considera que els pressupostos presentats per l’equip de govern per l’any 2023 són continuistes i insuficients per a fer front a la crisi social provocada per l’augment dels preus dels productes bàsics i l’energia i a la crisi energètica i climàtica que ens estan afectant la nostra vila i que continuaran afectant-nos el pròxim any.
Per a la formació, la continuïtat dels pressupostos no es correspon amb les noves necessitats de la vila, especialment amb les dels sectors socials més desfavorits.
Vilafranca En Comú ha presentat un conjunt de propostes en aquesta direcció com la creació d’una Oficina Municipal d’Energia que doni suport a la ciutadania i a les empreses, així com la posada en marxa d’una Comunitat Energètica local entre l’administració pública, les empreses i els comerços i els veïns i veïnes, propostes que van ser aprovades al ple municipal, però que no s’han dut a terme.
Vilafranca en Comú també ha detallat com finançar les seves propostes que estan valorades en 718.000€:

Fent un replantejament d’algunes partides contemplades al pressupost de l’equip de govern que poden esperar un any aplicar-se per valor de 218.000€.
Mitjançant els fons europeus de resilència, via Generalitat i/o Diputació de Barcelona per valor de 300.000€
Aplicar les propostes fiscals de Vilafranca En Comú: recàrrec del 50% de l’IBI sobre els 173 pisos buits propietat de grans tenidors, i petit recàrrec de l’IBI sobre el 10% dels propietaris d’edificis urbans amb els valors cadastrals més elevats (276 persones), exclosos els residencials, que proporcionarien 200.000€ més a les arques municipals.

VeC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: