Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Unió de Pagesos denuncia la destrossa de l’obra ‘Vinyes mortes vora el cel’

Unió de Pagesos denuncia la destrossa de l’obra ‘Vinyes mortes vora el cel’

Unió de Pagesos ha denunciat en un comunicat l’acte de vandalisme contra l’obra escultural ‘Vinyes mortes vora el cel’, del poeta Santi Borrell, instal·lada des del juny passat en una vinya.

L’obra, que tenia el suport del sindicat, estava ubicada en una vinya a tocar de la carretera de Vilafranca a Sant Sadurní, al terme de La Granada, i estava formada per una estructura de fusta de tres taulons de quasi quatre metres d’alçada de la qual hi penjaven tres ceps morts, i simbolitzava la situació de crisi que viu el sector de la vinya a la comarca de l’Alt Penedès, amb preus en origen molt baixos fixats per les grans empreses del sector, segons va explicar el seu autor.

L’escultura va aparèixer destrossada a principi de desembre, amb la fusta serrada i els ceps trencats a terra. Unió de Pagesos considera que accions com aquesta «van contra la llibertat d’expressió i que el fet de silenciar les denúncies no farà canviar la realitat del sector i la situació de la pagesia». En el cas de l’obra ‘Vinyes mortes vora el cel’, l’autor volia posar de manifest la difícil situació dels viticultors i viticultores per continuar amb la seva feina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: